Küba petrol zengini oldu

Küba petrol zengini oldu
Küba, karasularında inanılmaz büyüklükte bir petrol rezervi buldu. Bu petrol onları en çok petrol üreten 20 ülke arasına sokacak.Abone olKüba, karasularındaki petrol rezervinin 20 milyar varili aşabileceğini duyurdu. Önceki tahminleri ikiye katlayan bu miktar, Küba'yı dünyanın en büyük 20 üreticisi arasına sokabilir.

BBC'nin haberine göre devlet denetimindeki Küba petrol şirketi, ülke kıyılarındaki petrolü çı hair transplant cost in turkey karma çalışmalarına gelecek yıl ortalarında başlanacağını duyurdu.

Küba petrol şirketinin rezervlerine ilişkin tahminleri, kıyıları benzer yapıda olan Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'nın bilinen rezervleri temel alınarak yapıldı.

Şirketten yapılan açıklamada Küba kıyılarındaki taban yapısının, Meksika'nın dev Cantarell ve Poza Rica petrol sahalarındakine büyük bir benzerlik gösterdiği belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise Küba'nın karasularındaki petrol miktarını 9 milyar varil olarak tahmin etmişti.

Ayrıca aynı bölgede 21 trilyon metreküp de doğal gaz olduğu tahmin ediliyordu.

Küba petrol şirketi kendi tahminleri ile ABD'ninki arasındaki farkı, kendilerinin bu bölgenin jeolojik bilgilerine daha hakim olmaları ile açıklıyor.

Küba'nın tahminlerinin doğru çıkması durumunda, ülke petrol üretiminde Amerika Birleşik Devletleri'ne yetişmiş olacak. ABD de şu anda günde 21 milyar varil üretiyor. Bunun Küba'ya büyük bir gelir sağlayacağı açık.

Küba şu anda günde 60 bin varil petrol üretiyor. 93 bin varil de Venezuela'dan alıyor.

Caracas, Venezuela'daki binlerce Kübalı doktorun hizmetleri karşılığında, petrolü Havana'ya düşük fiyattan satıyor.



Kategori : DÜNYA