Size oy verenin ta...

Size oy verenin ta...
Erdoğan'ın başı yine bir çiftçiyle dertte. Küfürlü e-maili yollayan Çatalcalı vatandaşın yargılandğı dava sonuçlandı.Abone olİstanbul'dan AK Parti'ye hakaret içerikli elektronik posta gönderen Mahmut Açar (49) adlı vatandaş, Başbakan Erdoğan'ın şikayeti üzerine "kamu görevlisine hakaret" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre Çatalca'nın İnceğiz köyünde çiftçilik yapan Açar'ın bilgisayarından, AKP ulah seo 'ye ait "www.akim.akparti.org.tr" internet adresine 21 Ekim 2007'de hakaret içerikli bir elektronik posta gönderildi.

"Size oy verenin ta ..."

"Size oy verenlerin ta.. " gibi sinkaflı küfür ve hakaretlerin peş peşe sıralandığı elektronik postadan Erdoğan'ın da bilgisi oldu. Erdoğan bunun üzerine avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak Açar'ın cezalandırılmasını istedi.

"Bilgisayarı başkaları da kullanıyor"

Açar, talimaten Çatalca Sulh Ceza Mahkemesi'nde alınan ifadesinde, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. Açar, yaşadığı köyde her evde bilgisayar ve internet bulunmadığını, bu nedenle de bilgisayarını kullanmak isteyenlere de kullandırttığını kaydetti. Başbakan'la siyasi alanda düşünce ayrılıkları bulunmasına rağmen böyle bir elektronik posta göndermesinin mümkün olmadığını ve bunu tasvip etmediğini dile getiren Açar, "Ahlaki ve insani yapım böyle bir hakaret olayını kabul etmez. Bilgisayarımın böyle bir olayda kullanılmasından dolayı çok üzüldüm. Bundan böyle bilgisayarımın köydeki vatandaşlar tarafından kullanımını daha kontrollü bir hale getirdim" dedi.

Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Güntaç Değer, yazıların doğrudan sövme ve hakaret teşkil ettiğinin anlaşıldığını söyledi. Değer, takdiren verdiği kararda, cezada indirim yapılmamasına ve hapis cezasının diğer tedbirlere çevrilmemesine hükmetti.

Kategori : POLİTİKA