Ergenekon Romanya basınında

Ergenekon Romanya basınında
Silivri'de görülmeye başlanan Ergenekon davası, Romanya medyasının dış haberler sayfasında ana haber olarak yer aldı. Abone olSilivri'de görülmeye başlanan Ergenekon davası, Romanya medyasının dış haberler sayfasında ana haber olarak yer aldı.

Habere iki sayfa ayıran Adevarul, çetenin hükümeti yıkmaya çalışmaktan yargılandığını belirtirken, Romania Libera çete üyelerinin önemli simalara sukiast hazırlıklarında bulunduğu bilgisini aktardı.

Duruşmayı Marin Vlorica imzasıyla sayfalarına taşıyan Adevarul gazetesi, büyük bir resimle iki sayfaya yaydığı haberine "Generallerin komplosu yargı önünde" başlığını attı. Adev ersağ nedir arul, "Ankara hükümetini yıkmak için suç örgütü oluşturma ve terör örgütü" zanlısı olarak hakim önüne çıkarılan kişilerin 30 ayrı başlık altında suçlandığı bilgisine yer veriyor. Tutuklananların kimliklerine dair bilgiler aktaran gazete, Cumhuriyet gazetesine atılan bombalar ile Danıştay'a düzenlenen saldırının da bu örgütle ilişkili olduğu iddiasını dile getiriyor.

Ergenekon öncesinde bazı çarpıcı detayları okuyularına hatırlatan Adevarul gazetesi, 2004 yılındaki darbe girişimlerini ortaya çıkaran bir derginin polis baskını sonrasında kapandığını hatırlatıyor. Türk medyasında emekli generaller ile KKTC'nin eski cumhurbaşkanı Rauf Denktaş arasındaki "sıkı işbirliğine dair" çokça yayınlar yapıldığı hatırlatılan yazıda, uluslararası analizcilerin Atatürk'ten bu yana laikliğin savunucusu olarak görülen Türk ordusunun imajının son zamanlarda "sınıra dayandığı" görüşünde olduğu ifade ediliyor.

Ülkenin saygın gazetelerinden Romania Libera ise "Ergenekon çetesi yargı önünde" başlığı ile duyurduğu olayı dünya sayfasının ana haberi olarak kullandı. Dış haberler redaktörü Gabriela Anghel imzalı haber yorumda, dün yargılanmaya başlayan çetenin hükümeti yıkmaya teşebbüs dahil 30 ayrı suçlama ile karşı karşıya olduğu bilgisine yer verildi. Çetenin ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir gibi farklı kulvardaki önemli simalara suikast planlamakla da suçlandığını belirten gazete, Ergenekon soruşturmasının geçen yıl haziran ayında İstanbul'da bulunan el bombalarıyla başladığını hatırlattı. Haberde, son zamanlardaki operasyonların hükümeti destekleyen medya kuruluşları ve liberaller tarafından desteklendiği görüşü dile getirilirken; karşı görüştekilerin ise hükümeti bazı savcılar yardımıyla Kemalist düzenin dışına çıkarmaya çalıştığı suçlamalarına yer veriliyor.

Kategori : DÜNYA