Büyük göğüsler ve kanser riski

  • Ana Sayfa
  • Büyük göğüsler ve kanser riski
Büyük göğüsler ve kanser riski
Kahve içen kadınların göğüs boyutları küçülürken kansere yakalanma riskleri azalıyor..Abone ol

İNTERNETHABER

Lund Üniversitesi'nden bir onkolojistin yaptığı araştırmalara göre gün içerisinde fazla miktarda kahve tüketen kadınların göğüs ölçülerinde azalmalar gözleniyor.

Ay metal kalem nı araştırmayla bağlantılı olarak, günde en az üç fincan kahve tüketen kadınların kansere yakalanma riski azalıyor. Dr. Helena Jernstroem, kadınlık hormununu yüksek düzeyde salgılayan bir genin buna neden olduğunu söylüyor. Ayrıca rahim kanseri için de alınacak başlıca önlemlerin başında geliyor kahve tüketimi.


Kahveyi bol tüketen kadınların özellikle geceleri göğüs ağrısı ve sızısıyla rahatsız olmadığını, ölçülerde ufalma olsa da bunun korkulacak bir şey değil hatta pozitif değerlendirilmesi gereken bir durum olduğunu dile getiren araştırmacılar, göğüs kanserinin özellikle büyük göğüslü kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor.

270 kadın üzerinde yıllar süren deneyler sonucu elde edilen bu bulgu, kansere karşı önlem alma açısından hem çok basit hem de bir çok kadın için gün içindeki küçük kahve kaçamaklarının en iyi bahanesi olacak gibi.



Kategori : GÜNCEL