ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER
ANKARA- Hükümet tarafından TBMM başkanlığı’na geçen hafta sonu sunulan ve Başkanlık tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Bütçe Kanun Tasarısı’nı 24 gün süren bir çalışma sonucunda görüşüp, nihai şeklini vererek, 22 Kasım’da Genel Kurul’a gönderecek. İşte, önümüzdeki günlerde TBMM’nin mesaisini dolduracak Bütçe’nin takvimi:
30 Ekim Perşembe: TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Bütçe ve Kesin hesap Kanun Tasarılarının tümü üzerindeki görüşmelerle komisyon çalışmaları başlayacak.
31 Ekim Cuma: Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık yüksek denetleme Kurulu Başkanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkanlığı.
3 Kasım Pazartesi: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Baskılı Çakmak Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı.
4 Kasım Salı: Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu, Devlet Personel Başkanlığı.
5 Kasım Çarşamba: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
6 Kasım Perşembe: Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, Küçük ve Orta Ölçekli San. Geliş. Destekleme Dairesi Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü.
7 Kasım Cuma: Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler.
10 Kasım Pazartesi: Milli Savunma Bakanlığı,Savunma Sanayi Müsteşarlığı,
11 Kasım Salı: Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş.Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay.
12 Kasım Çarşamba: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü.
13 Kasım Perşembe: Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü.
14 Kasım Cuma: Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü.
17 Kasım Pazartesi: Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği.
18 Kasım Salı: İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü.
19 Kasım Çarşamba: Çevre Orman Bakanlığı, Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü.
20 Kasım Perşembe: Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı.
21 Kasım Cuma: Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gelir Bütçesi.
22 Kasım Cumartesi: Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanun tasarılarının maddelerinin görüşülmesi. Komisyonun tasarı ile hazırladığı raporun Meclis Başkanlığı’na sunulması.
Komisyonun raporu daha sonra Genel Kurul gündemine alınacak ve en az 15 gün sürecek bir yeni yasama süreci de burada yaşanacak.
Kategori : GÜNCEL