DTP, PKK ile işbirliği içinde

DTP, PKK ile işbirliği içinde
DTP bugün yangına körükle gitti. Ahmet Türk'ün sözleri tepki uyandırdı. Sabih Kanadoğlu, DTP'yi resmen bölücülükle suçladı...Abone olİNTERNETHABER
Bahar GİRTİ

DTP bugün yangına körükle gitti. Meclis yerine Diyarbakır'da grup toplantısı yapıldı. DTP'liler Öcalan'ı Kürt halkının önder promosyon çakmak i olarak gördü. İmralı'ya DTP heyetinin gönderilmesini ve cezaevi sisteminin değiştirilmesini istediler. Ahmet Türk, "PKK soykırım sonucu doğmuştur" dedi.

Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Star Ana Haber'de, Ahmet Türk'ün sözlerini değerlendirdi. Kanadoğlu, 'gereken önlemler alınmazsa bu tarz konuşmaları daha çok duyacağız' diyerek, DTP'nin PKK ile işbirliği içinde olduğunu savundu.

İşte Kanadoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMIYOR

"Terörle mücadele eden hiç bir ülke terör örgütüyle iş birliği yapan siyasi kuruluşa izin vermez. Eğer bir siyasi kuruluşun, terörle işbirliği içinde olduğunu görüyorsanız ve bu konuda açılmış dava var ise, bundan önce de aynı konuda bir kaç dava açılmıştı ama sonuç çıkmadı. Bu durum doğrudan doğruya demokrasinin gerekli olan önlemleri almamasının sonucudur."



Kategori : POLİTİKA