İstanbulda molotoflu gece

İstanbulda molotoflu gece
Karanlık eller yine boş durmuyor. İstanbul dün gece yine molotoflu saldırılara sahne oldu. Abone ol

Ümraniye Birlik Mahallesi'nde seyir halindeki bir İETT otobüsü, molotofkokteylli saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre saat 21.45'te Kadıköy'den Ümraniye Birlik Mahallesi'ne doğru seyir halinde olan 14-B numaralı İETT yolcu otobüsü, Birlik Mahallesi girişinde yüzleri maskeli şahıslar tarafından kundaklandı.

Molotofkokteylinin çarpmasıyla bazı camları kırılan otobüsteki vatandaşlar, kendilerini panikle otobüsten dışarı attı. Saldırı sonrası otobüsün içini tamamen duman kapladı. Yüzleri maskeli şahıslar saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden yaya olarak kaçtı. Olay nedeniyle İETT otobüsünün arka c tokai çakmak amı kırıldı. Otobüs içinde de küçük çaplı hasarlar meydana geldi.

MARKETE MOLOTOF

Küçükçekmece İnönü Mahallesi'ndeki bir market, kimliği belirsiz kişilerin molotof kokteylli ve taşlı saldırına uğradı. Saldırı sonucu markette maddi hasar meydana gelirken polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.
Edinilen bilgilere göre olay, saat 23.30 sularında Küçükçekmece İnönü Mahallesi Evliye Çelebi Caddesi üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz ve yaşları 15-20 arasında değişen killiği belirsiz 6 kişi, 7 katlı apartmanın girişinde bulunan bir markete taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenledi. Saldırganlar, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Markette çıkan küçük çaptaki yangın ise kısa sürede söndürüldü. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, faillerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

PTT ŞUBESİNE MOLOTOF

Ümraniye'de bulunan PTT şubesine ve aynı sokaktaki bir otobüse kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı molotofkokteyli atıldı. PTT şubesinde ve otobüste küçük çaplı hasar meydana geldi.
Ümraniye Ihlamurkuyu Atatürk Caddesi üzerindeki PTT şubesi ve aynı caddede bulunan 34 ED 4177 plakalı Isuzu marka otobüs, kimliği belirsiz şahıslar tarafından molotofkokteyli atılarak yakılmak istendi. Edinilen bilgiye göre yüzleri maskeli şahıslar, saat 00.00 sularında Atatürk Caddesi'ne gelerek ellerindeki molotofkokteyllerini PTT şubesinin girişinde bulunan cama ve caddede park halindeki otobüse fırlatarak olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine cadde üzerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri büyümeden söndürdü. PTT'nin giriş camında ve otobüsün camında küçük çaplı hasar meydana geldi. Konuya ilişkin araştırma yapmak üzere caddeye gelen polis ekipleri çevrede delil araştırması başlattı. Atatürk Caddesi'nin başındaki bir çöp birikintisinde de molotofkokteyli yapmak üzere hazırlanmış şişe ve bez parçaları bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri çöpte bulunan malzemeleri araştırma yapmak üzere polis merkezine götürdü.

Ümraniye'nin ana caddeleri üzerinde polis ekipleri kimlik uygulama çalışmalarını arttırdı.



Kategori : GÜNCEL