İşte Erdoğanın o Kürt raporu

  • Ana Sayfa
  • İşte Erdoğanın o Kürt raporu
İşte Erdoğanın o Kürt raporu
Erdoğan bu raporu 1991 yılında Erbakan’a sundu. 17 yıllık bu raporu İNTERNETHABER yayınlıyor. İşte Erdoğan'ın Kürt raporu; Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında 1991 yılında Recep Tayip Erdoğan’ın, Necmettin Erdoğan’a verdiği ‘Kürt Raporu’ndan bölümler okuyup, eleştirilerde bulundu. Raporu kaleme alan İNTERNETHABER yazarı Mehmet Metiner, ‘Bahçeli’nin raporu çarpıttığını ve olmayan bilgileri dile getirdiğini’ ileri sürdü.
RAPORU METİNER YAZDI

Refah Partisi Kürtleri de kazanmak için o dönemde Erdoğan'ın aracılığıyla kolları sıvadı. Erdoğan , Mehmet Metiner'e bir rapor sipariş etti. Metiner'in hazırladığı 18 Aralık 1991 tarihli raporu Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a elden teslim etti.

RAPORU YAZAN MEHMET METİNER
BAHÇELİ'NİN RAPORU ÇARPITTIĞINI ÖNE SÜRÜYOR. METİNER'İN
KÖŞE YAZISINI seo
OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
Bahçeli’ye sunulan rapor ile ilgili bilgi notu, MHP kurmayları ve uzmanlarının raporun tümünden çıkarttığı özeti içeren taslak metni İNTERNETHABER ele geçirdi. İşte Metiner’in kaleme aldığı, Erdoğan’ın Erbakan’a sunduğu 1991 tarihli raporun, MHP liderine sunulan özeti ve tartışmalar:

MİLLİYETÇİLERLE İTTİFAKA KARŞI ÇIKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1991 genel seçimlerine Alparslan Türkeş'in lideri olduğu Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ile ittifak yapılarak girilmesine karşı çıkmıştı. Çünkü Türk milliyetçilerinden gelecek oylarla yüzde 10 barajını aşılmak istenirken Güneydoğu'daki geleneksel tabanın küstürülmesinden korkuyordu. Nitekim öyle oldu. Refah Partisi'nin oyları bu bölgede azaldı, İç ve Doğu Anadolu'daysa arttı.

BU BİR KÜRT SORUNU

Bugün "Doğu" veya "Güneydoğu Sorunu" olarak adlandırılan sorun, ÇARPITMA VAR DENİLEN
O BÖLÜM

Mehmet Metiner, "MHP lideri o raporda PKK terörü dememeliyiz, devlet terörü demeliyiz” mealinde önerilerin bulunduğunu söyledi. Bu doğru değil" diyor. Peki raporun o bölümünde ne yazıyor.  İŞTE O BÖLÜM:
DEVLET TERÖRÜNÜ KINAYALIM
"PKK terörünü kınadığımız kadar devlet terörünü de kınamak. Devlet-PKK çatışmasında devletçi bir safta gözükmemek, devletin eleştiri üslubunu benimsememek; "Bölücü", "Terörist", "Ayrılıkçı" vs... aslında bir "Kürt Sorunu" dur... Sorun gerçekte ulusal bir sorundur, yani bir Kürt sorunudur... Bugün Doğu ve Güneydoğu olarak adlandırılan bölgeler, tarihin en eski devirlerinde "Kürdistan" olarak adlandırılan coğrafyanın içinde yer alan bölgelerdir... Kürtler'in konuştuğu dil olan Kürtçe, Türkçe'yle ilgisi olmayan müstakil bir dildir...

HALK İKİ TERÖR ARASINDA SIKIŞTI

Türkiye'nin Güneydoğusu bugün hâlâ geri kalmışlık sorunuyla yüz yüzedir. Bölgede "Kürt Sorunu" dolayısıyla olağanüstü yasalar uygulanmakta ve bölge geniş yetkilere sahip olan genel bir vali tarafından idare edilmektedir. 1985'ten itibaren başlayan "PKK saldırıları dolayısıyla bölge bir yanda devlet terörü, öbür yanda da PKK terörü arasında sıkışıp kalmaktadır." Bölge halkı PKK'ya bir biçimde arka çıktığı gerekçesiyle sürekli baskı ve işkence altında tutulmaktadır.

PKK FEODAL İLİŞKİLERİ KIRIYOR

Özellikle kırsal kesimde PKK'nın belirleyiciliği giderek artmaktadır. PKK'nın güç ve nüfuz kazanması, haliyle Doğu ve Güneydoğu'daki feodal ilişkilerin kırılmasına yol açmaktadır. Şehirlerde de PKK'nın etkisi giderek artmaktadır. Diyarbakır, Batman, Muş vb. illerde Kürt sorunu konusunda oldukça duyarlı aydın ve entelektüel bir kesim oluşmuştur. Bu kesim, Güneydoğu halkının her türlü problemleriyle yakından ilgilenm

Kategori : GÜNCEL