Bu odada huzur var

Bu odada huzur var
Ekonomik krizin çok yoğun hissedildiği günümüzde herkes kendine bir rahatlama ve kaçış noktası arayışı içinde.Abone olBir grup araştırmacı yaratıcı zekasıyla dünyanın en rahatlatıcı ve huzur veren odasını yarattı.

Dünya olarak bir krizden çıkıp diğerine girdiğimiz şu günlerde belki de en çok ihtiyaç duyabileceğimiz şeylerden biri olabilecek bu oda sahip olduğu özellikler açısından normal bir odadan oldukça farklı.

İlk bakışta dikkatinizi çeken en ön best hair transplant in turkey emli özelliği derinden süzülen yumuşak yeşil ışık. Özel olarak hazırlanmış yapay mavi bulutların arasında kendinizi adeta yüzüyormuş gibi hissettiğiniz bu oda yüzünüzü okşayan lavanta kokulu hafif bir rüzgarla da sizi bir anda içine çekiyor.

Rahatlama odasının yaratıcısı Profesör Richard Wiseman aynı zamanda bir psikolog. Yarattığı odayla ilgili olarak yaptığı açıklamada modern zamanın insanları bir kapana sıkıştırdığını ve herkesin yoğun stres altında yaşadığını bu nedenle herkesin rahatlamaya ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bu rahatlama alanını da sırf bu nedenle yarattıklarını ifade ediyor.

Hertfordshire Üniversitesi'nde meydana getirilen bu oda dışarıdan ziyaretçilere de açıldı. Hergün çok sayıda ziyaretçinin ilgisini çeken bu uygulamaya ziyaretçiler 15 dakikalık seanslar dahilinde katılabiliyor.

Özellikle sınav stresi altındaki öğrencilerin ve de krizde işini küçültmek isteyen işadamlarının ilgi gösterdiği rahatlama odasında kullanılan ışık, ses ve koku gibi bütün detayların hepsi rahatlamak için gelen ziyaretçilerin huzura kavuşmasını sağlamaya yönelik.

Uzmanlar rahatlama odası dışında ayrıca şehir dışında yapılacak kısa gezintiler ve yürüme turlarının da insan psikolojisi üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtiyorlar. Sonuç itibariyle içinde bulunduğumuz kaos ortamında artık bilim bile insan psikolojisini sağlam tutabilmek için çalışıyor. (ekolay)

Kategori : GÜNCEL