İhlas Kolejinin başarı sırrı

  • Ana Sayfa
  • İhlas Kolejinin başarı sırrı
İhlas Kolejinin başarı sırrı
İhlas Eğitim Kurumları büyüyor, büyüdükçe başarıları katlanıyor. Hami Koç, İhlas Koleji'nin başarı sırlarını anlattı.Abone olİhlas Eğitim Kurumları “2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı” İhlas Koleji Marmara Evleri ve Bahçelievler Kampusü’nde yapıldı.

Velilerin yoğun ilgi gösterdikleri değerlendirme toplantısında konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, eğitim öğretim faaliyetlerini profesyonel bir anlayış ve amatör bir ruhla yürüttüklerini kaydetti. Koç, “Güvenli Eğitim-Güvenli Gelecek sloganımızın gereğini yerine getirmek için seçkin öğretmen kadromuzla geceli gündüzlü bir çalışma içerisindeyiz. Öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak yetişmiş kadro ve fiziki imkanlara sahibiz. Bırakınız ortaöğretim kurumlarını pek çok üniversiteyi imrendirecek kampuslara sahibiz” dedi.

Bir eğitim kurumunun misyonu, vizyonu, donanımı ve eğitim kadrosunun zenginliğiyle beklentilere cevap verebileceğini kaydeden Koç, “Okullarımızın fiziki yapıları tamamen eğitim ve öğretim hedefli yapıl Kuvars kum mıştır. Dünya standartlarında sosyal tesislerimiz, açık ve kapalı spor salonlarımız, konferans salonlarımız mevcut. Sosyal tesislerin imkanlarından sonuna kadar faydalanabilen öğrenciler, fiziksel olarak rahatlayıp derslerine kanalize olabiliyor. Biz, bu duygu ve düşüncelerle yola çıktık. Modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, milletimizin milli-manevi değerlerine sahip, özgüveni yerinde ve başarılı bir gençlik yetiştirmek, okulumuzun şaşmaz hedefidir” diye konuştu.

Teknolojiye ve bilgisayar eğitimine çok önem verdiklerini söyleyen Koç, “Çocuklarımıza çağın gerektirdiği eğitim imkanını sağlıyoruz. İhlas Kolejleri olarak, Avrupa Bilgisayar Kullanım Yetkinliği (ECDL) ve Microsoft IT Academy sertifikası veren bir kurumuz ve bütün çocuklarımız bu sertifikayı alarak okullarımızdan mezun olmaktadırlar. Bu da onların iş hayatına ve kariyerlerine bir adım önde başlamalarını sağlayacaktır.” dedi.

Yabancı Dil eğitiminde de bir çok özel okulun çok ilerisinde olduklarını belirten Hami Koç, okullardaki Story Telling Room’ların önemine değindi. İngilizceyi eğlenceli bir şekilde verme imkanı sunan öykü odalarının halen İngiltere’de kullanıldığını söyleyen Koç, İngilizce okuma- yazma öğretimi için hazırlanmış bu sistemi Türkiye’de uygulayan ilk eğitim kurumu olduklarını belirtti. Yabancı dil eğitimi konusunda daha önce de kamuoyuna yansımış birçok başarılarının olduğuna vurgu yapan Koç, “Cambridge Üniversitesi Sınav Genel Merkezi (UCLES) ve The British Council iş birliğiyle düzenlenen İngilizce Yeterlilik Sınavları’na giren İhlas Koleji öğrencileri, KET ve PET sınavında yüzlerce okulu geride bırakarak İstanbul birincisi olmuştur” dedi.

Alınan başarılarla eğitimde çıtayı yukarılara taşıdıklarını söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, 2007 ve 2008 OKS ve Özel Okullar Sınavı Türkiye Birinciliği, 2006 ve 2007 ÖSS Türkiye Birinciliği, 2007 Yabancı Dil Sınavında Türkiye İkinciliği gibi bir çok başarıyı son 3 yılda elde etiklerini belirtti. Koç, bu başarılarının sırrını, “Kurulduğumuz günde belirlenen hedefler” diye açıklayarak, “Okulumuz; güvenin, emniyetin, sevgi-saygının, güler yüzün, aile sıcaklığını aratmayacak atmosferin harmanlandığı yerdir” diye konuştu.

Koç, İhlas Kolejleri olarak öncelikle eğitim kadrosunun seçimine büyük önem verdiklerini söyledi. Alanlarında en iyi ve kendini sürekli geliştiren öğretmen kadrosuna sahip olduklarını ifade eden Hami Koç, Hizmet İçi Eğitime çok önem verdiklerini söyledi.

Başarılarının temelinde öğrencilerle tek tek ilgilenen bir anlayış olduğunu anlatan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji olarak 20 kişilik sınıflarda eğitim verdiklerini, birebir eğitimle de öğrencilerin eksiklerinin giderildiğini söyledi. İhlas Kolejlerinde eğitim alan her öğrencinin bir hobisi olması gerektiğini de belirten Hami Koç, “Biz öğrencilerimizin sağlıklı bireyler olmasında ve sosyalleşmesinde, spor ve diğer faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Ders dışı saatlerde her öğrencimizin en az bir spor dalında veya müzik, tiyatro gibi kültürel faaliyetlerde yer alması için çalışıyoruz” dedi.


Kategori : GÜNCEL