Dev örümcek kuşu yedi

Dev örümcek kuşu yedi
Bu görüntüler doğadaki dengeyi alt üst etti. Bugüne kadar kuşların örümcek yediği bilinirdi ancak bu kez dengeler değişti.Abone olFotoğraflarda, devasa boyutlardaki örümceğin, ağdaki ölü bir kuşu siyah uzun bacaklarıyla sarmaladığı görülüyor.

Ürkütücü fotoğrafların Queensland eyaletinin kuzeyindeki tropikal bölgede çekildiği ve şa metal kalem şırtıcı içeriğine rağmen resimlerin gerçek olduğu belirtildi.

Avustralya Sürüngen Parkı uzmanı Joel Shakespeare, resimdeki "Golden Orb Weaver" cinsi örümceğin genelde büyük böcekleri avladığını, bir kuşu yemesinin ise rastlanan bir durum olmadığını söyledi.

Bu böceklerin insan avucu büyüklüğünde olanlarını gördüğünü söyleyen Shakespeare, ancak kuzeydeki tropikal bölgelere daha da büyük olanlarının bulunduğunu söyledi.

Kuşun muhtemelen uçarken dev örümceğin ağına yakalandığını belirten Shakespeare, "Kuşu zehirleyerek felç ediyor. Kuştan geriye ise yemek parçası kalıyor" dedi.

Queensland Müzesi'nden Greg Czechura da, dev örümceklerin çok nadir de olsa kuşları yediğinin bilindiğini belirtti. Örümceğin çok kuvvetli bir ağ yaptığını belirten Czechura, örümceğin avına saldırmadan önce kuşu güçsüz bıraktığını kaydetti.

Uzmanlar, Golden Orb Weaver cinsi örümceklerin, gıda arayan böcekleri çekmek amacıyla protein değeri yüksek ve çok güçlü ağlar hazırladıklarını belirtiyor.




Kategori : DÜNYA