Domaltarak makatlara bakıyorlar

Domaltarak makatlara bakıyorlar
Metris cezaevinde inceleme yapan vekiller şoke eden ifadelerle karşılaştılar. İşte tutanaklara giren psikolojik işkenceler. Abone olZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Vekiller Ceber’in öldüğü Metris’te inceleme yaptı. Tutuklular, gardiyanları şikayet etti: “Domaltarak makatlarımıza bakıyorlar”

TBMM’nin resmi kayıtlarına giren iddia: “Mahkumları domaltarak, zorla öksürtülüp makatlarına bakıyorlar”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri Edirne, Tekirdağ ve İstanbul Metris cezaevlerini gezip, inceleme yaptı. Tutukluların milletveki baskılı çakmak llerine verdiği ifadeler hem komisyon raporuna girdi hem de komisyon üyesi Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir tarafından soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. İddialar korkunç:

KAYITLARA GEÇEN İBARELER

“23. 10. 2008 tarihinde ziyaret ettiğimiz İstanbul Metris Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlüler de, dövülerek öldürülen Engin Ceber’nde, ayakta sayım vermediği için gardiyanlar tarafından dövüldüğünü, ifade etmişlerdir. Bu cezaevinde görüştüğümüz, tutuklu ve hükümlüler, her tutuklu ve hükümlünün cezaevine ilk girişinde, cezaevinin girişinde bulunan bir bölümde üst aramalarının yapıldığını, bu aramalarda iç çamaşırları dahi çıkartılarak çırılçıplak soyundurulduklarını, daha sonra öne doğru eğiltilerek (domaltılarak), zorla öksürtülüp makatlarına bakıldığını ifade etmişlerdir”

ASKERİ DİSİPLİNDE SAYIM

Malik Ecder Özdemir, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e verdiği soru önergesinde; Edirne ve Tekirdağ cezaevlerinde yaptıkları inceleme sırasında görüştükleri tutuklu ve hükümlülerin tamamının, “cezaevlerinde günlük sayımlarda tek sıra hizaya geçerek askeri bir disiplin içinde, hazırolda tutulduklarını, sayımlarda bu düzene uymayanların görevliler tarafından cezalandırıldıklarını ve dövüldüklerini” söylediklerini de aktardı.

BAKANA SORU

Özdemir, askeri disiplin içinde günlük sayım yapılmasının yasal olup olmadığını, hasta ve rahatsız olan hükümlülerin bu düzene uymadığı zaman cezalandırılmalarının adil olup olmadığını sorduğu Adalet Bakanı Şahin’e; “Gerekçesi ne olursa olsun insanları iç çamaşırları dahil çıkarıldıktan sonra güvenlik güçlerince eğiltilerek (domaltılarak), kıçlarının muayene edilmesi insanlık onur ve haysiyetiyle bağdaşmakta mıdır?” sorusunu yöneltti.

Kategori : GÜNCEL