14 yıllık hayal gerçek oldu

14 yıllık hayal gerçek oldu
Kırcaali kentine bağlı Eğrek köyünde yaşayan Pomak Türklerinin 14 yıldır yaptıramadıkları caminin minaresini tamamladı. Abone olBursa'nın Osmangazi Belediyesi Bulgaristan'ın Kırcaali kentine bağlı Eğrek köyünde yaşayan Pomak Türklerinin 14 yıldır yaptıramadıkları caminin minaresini tamamlad seo ı.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan sınırı yakınlarında yer alan ve merkeze uzaklığı nedeniyle adeta kaderine terk edilen 400 nüfuslu Eğrek köyünde yaşayan soydaşlar, kendi imkanlarıyla 14 yıldır yaptıramadıkları caminin minaresi için, köyü geçen yıl ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe'den yardım istedi.

Yıllardır kültürlerini yaşatmak adına mücadele veren Eğrek köyü sakinlerinin bu isteği üzerine harekete geçen Altepe, hayırseverlerin de katkılarıyla Eğrek köyünün 14 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Açıklamada, Altepe'nin Osmangazi'nin Bulgaristan'daki kardeş kenti Kırcaali'de, yine Osmangazi Belediyesince gerçekleştirilen okul yenilemesi ve çocuk parkı gibi yatırımların açılış törenlerine katılmak için Bulgaristan'a giderek, Eğrek köyü camisi minaresinin açılış törenine de katıldığı kaydedildi.

Kategori : GÜNCEL