Kurul, Akbank T.A.Ş.’nin kurucusu olduğu her biri 200 milyon YTL başlangıç tutarlı B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Dördüncü Yatırım Fonu, B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Beşinci Yatırım Fonu, B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Am Özbek temizlilçi açlı Altıncı Yatırım Fonu ve B Tipi Yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Yedinci Yatırım Fonu’nun kuruluşunu uygun buldu. SPK ayrıca söz konusu fonların katılma paylarının kayda alınmasına karar verdi.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. B Tipi Yüzde 10 Getiri Garantili Temiz Enerji Fonu’nun 30 milyon YTL’lik katılma belgesi payı ihracı da kayda alındı. EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’nin, her biri 100 milyon YTL başlangıç tutarlı “EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Hisse Senedi Model Portföy Fonuö ile “EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Değişken Aktif Fonuönun kuruluşlarına izin verildi.
Kurul, Koç Fiat Kredi Tüketici Finansmanı A.Ş.’nin 50 milyon YTL’lik finansman bonosu ihracının kayda alınmasını kararlaştırdı. Bu arada Deva Holding A.Ş.’nin 100 milyon YTL olan kayıtlı sermaye tavanını, çıkarılmış sermayesinden 48 milyon YTL artırarak 500 milyon YTL’ye çıkarılmasına onay verdi. SPK, Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş.’nin ödenmiş sermayesini, 8.7 milyon YTL bedelli ve iç kaynaklardan 15.2 milyon YTL de bedelsiz artırımla 25 milyon YTL’ye çıkarma talebini olumlu karşıladı.
SERMAYE ARTIRIMLARI
Viking Kağıt ve Selüloz A.Ş.’nin sermayesini 15 milyon YTL bedelli nakit artırımla yükseltmesi dolayısıyla gerçekleştireceği hisse senedi ihracı için Kurul onayına başvurdu. Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. kayıtlı sermaye tavanını, ödenmiş sermayesinden 100 milyon YTL artırımla 300 milyon YTL’ye çıkarmak için SPK’dan onay istedi. Ayrıca Çelebi Hava Servisi A.Ş.’de kayıtlı sermaye tavanını, ödenmiş sermayesinden 24.3 milyon YTL artırarak 100 milyon YTL’ye çıkarmak için Kurul onayına başvurdu.
Kategori : EKONOMİ