Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Eczacıbaşı İlaç Pazarlamanın, ''Saç Dökülmesini Önleyici Ürünlerin Kullanım Alışkanlıkları'' adı altında İstanbul, Ankara ve İzmir'de saçı dökülen 30-55 yaş arası 203 erkek üzerinde bir araştırma gerçekleştirdiği kaydedildi.
Araştır seo uzmanı mada, saç dökülme problemi yaşayan 30-55 yaş grubunun yarıya yakınının, ''ihtiyaç duymuyorum'' gerekçesini öne sürerek, dökülmeyi önleyici ürün kullanmadığının tespit edildiği belirtildi.
Aynı yaş grubu içinde yüzde 39'luk kesimin, ürünlerin etkili olmadığını düşündüğü, yüzde 20'lik kesimin ise saçının dökülmesinden rahatsız olmadığını kaydettiği vurgulanan açıklamada, araştırma sonuçlarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
''Saçı dökülmeye başlayan erkekler 1 yıldan önce doktora gitmiyor. 1 yıl boyunca saç dökülmesi sorunu yaşayan erkeklerin sadece yüzde 11'i doktora başvurarak tedavi yönünde bir adım atarken, geri kalan yüzde 89'luk kesim ise doktora gitmiyor. Saçı dökülenlerin yarısı hangi ürünü kullanacağına kendi karar veriyor. Yüzde 23'ü arkadaşının tavsiyesini göz önüne alıyor, yüzde 14'ü ise eşinin tercih ettiği markayı kullanıyor. Saç dökülmesini engelleyen ürün ve marka seçiminde doktorların etkisi yüzde 6, eczacının ise yüzde 9 olarak görülüyor.'' Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Gökbel, saç dökülmelerinin yüzde 95'inin genetik kaynaklı olduğunu belirtti.
Bilinenin aksine stres, yetersiz beslenme ve ilaç kullanımı gibi dış faktörlerin, tüm saç dökülmelerinin sadece yüzde 5'ini oluşturduğunu dile getiren Gökbel, saç dökülmesinin deri altında, oldukça derinde gerçekleştiğini, dolayısıyla saç dökülmesini durdurabilecek her ürünün saç köküne kadar ulaşabilmesinin şart olduğunu ifade etti.
Araştırma sonuçlarını da değerlendiren Gökbel, erkeklerin saçlarının döküldüğünü kabul etmek istemediklerini, dolayısıyla da önlem almakta geç kaldıklarını ve çoğu erkeğin de önleyici ürün kullanmama nedeniyle kelleşme sorunu yaşadığını vurguladı.
Kategori : SAĞLIK