Konya'da 20 yıl önce kurulan Selva Gıda, Türk mutfağının en önemli gıdalarından biri olan makarnayı dünya çapına duyurmaya devam ediyor. Daha çok İtalyan yemeği olarak bilinen makarna, Konyalı Selva Gıda sayesinde dünyaya yayılıyor. Makarna sektöründe 10 yıl içerisinde büyüyen şirket, iç pazarda makarna üretiminde 3. sırada bulunuyor. seo firması Günlük 130 ton makarna üretim kapasitesi bulunan fabrikalarıyla sektörün öncü kuruluşlarından olan Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, kapasite kullanım oranının yüzde 100'ü aştığını söyledi.
Bunun yanı sıra günlük 340 ton kapasiteli kırık buğday ve irmik üretimine, 180 ton kapasiteli paketli un üretimli fabrikalara sahip olduklarını belirten Müdür Mehmet Karakuş, "Selva, bıldırcına benzer bir kuşun etinin lezzetine verilen isimdir. Ülkemizde kız, Hindistan'da ise erkek ismi olarak kullanılan bu kelimeyi, kalitemize güvenerek verdik. 1988 yılında kurulduğumuz günden bu yana hep aynı lezzette, hep aynı kalitede ve hep aynı estetikte ürünlerimizde pazarda yer edindik. 1998 yılında makarna üretimine girmemizle unda başladığımız lezzet, kalite ve estetik yaklaşımını makarnada da sürdürdük." dedi.
Türkiye'nin toplam makarna ihracatının yüzde 13'ünü Selva'nın tek başına yaptığını aktaran Mehmet Karakuş, 2008 yılı sonunda toplam 30 milyon dolar ihracat rakamına ulaşıldığını belirtti. 2007 yılı içerisinde Kuzey Kıbrıs'ta pazar lideri konumuna geldiklerini aktaran Genel Müdür Karakuş, "Başta Japonya olmak üzere birçok ülkede de büyük pazar payımız var. Selva Gıda olarak makarna ihracatında yüzde 50'nin üzerinde paya sahip olduğumuz ülkeler; Trinad Tobago, Mısır, Endonezya, Nijer, Maldiv Adaları, Malezya, Güney Kore, Madagaskar, KKTC, Sudan, Uganda, Avustralya, Gabon, Burkino Faso, Cibuti, Libya, Kuveyt, Filistin, Hong Kong, Tayvan'dır. Son 1 yılda Japonya'nın toplam makarna ithalatı içerisinde Selva markasının payı yüzde 1,7'e yükseldi, böylece Japonya'ya yapılan ihracatın yüzde 51'ini Selva makarna oluşturdu." şeklinde konuştu.
Türkiye'de vatandaşların yanlış bilgiler nedeniyle kişi başına yıllık 5,8 kilogram makarna tüketimi yaptığını aktaran Genel Müdür Mehmet Karakuş, bu rakamın İtalya'da 28 kilograma çıktığını sözlerine ekledi.
Kategori : EKONOMİ