Kuraklık et fiyatlarını arttırıyor

  • Ana Sayfa
  • Kuraklık et fiyatlarını arttırıyor
Kuraklık et fiyatlarını arttırıyor
Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle hayvan yemi olarak kullanılan saman fiyatında büyük artış yaşandıAbone olGeçtiğimiz yıl samanın kilosunun 10 YKr'dan satıldığını söyleyen Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Adnan Yılmazer Kırıkkale çiftçisinin Çorum ve başka illerden kamyonlarla gelen tüccarlardan saman almak zorunda kaldığını söyle rusca seo di.

Yılmazer, "kuraklık nedeniyle birçok tarlaya biçerdöver dahi girmedi. Tarlaların kuruması ile saman sıkıntısı da hat safhaya ulaştı. Her yıl samanını kendi tarlasından çıkan sapla yapan çiftçi şimdi dışarıdan saman almak zorunda, saman ise şu anda altın kadar değerli. Geçen yıl kilosu 10-15 YKr'den satılan saman, şimdi 20-25 YKr'ye satılıyor. Bir traktör römorku saman almak isteyen çiftçi en az 200-250 YTL para ödemek zorunda. Dolayısıyla çiftçi hayvancılık yapamaz duruma geldi. Birçok çiftçi evinde beslediği hayvanını yok pahasına satmak zorunda kalıyor. Hayvan pazarlarında büyükbaş hayvanlar satılamaz hale geldi" dedi.

Hayvan yetiştiriciliğinin azalmasıyla et fiyatlarında da artış olacağını söyleyen Yılmazer, kuraklığın şehirlere göçü daha da hızlandıracağını, dolayısıyla göçü önleme politikalarının işe yaramayacağını ifade etti. Çorum'dan Kırıkkale'ye kamyonlarla saman satmaya gelen tüccarlar ise Çorum'da da bu yıl saman kıtlığı yaşandığını söylediler.


Kategori : GÜNCEL