Ekonomik özgürlük şart

Ekonomik özgürlük şart
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu TTF Genel Kurulunda Türk futbolunu değerlendirdi.Abone ol

Murat Başesgioğlu, 6 ay içerisinde futbol ailesi olarak hem sevinci, hem de üzüntüyü çok yoğun yaşadıklarını belirterek, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda üstün bir başarı elde eden milli takımımız, hasret kaldığımız olayı bizlere yaşattı.


Yapılan bir ankette, kurumların güvenirliliği sıralamasında ilk sıraya (A) Milli Takım yerleşti. Bu güzel başarıyla birlikte kısa bir süre sonra başkanı kaybetme üzüntüsünü yaşadık. Acımız büyük olsa da düştüğümüz yerden kalkıp, misyonumuza devam edeceğiz" dedi.

Başesgioğlu, bu seçimden sonra da başarılı bir başkan ve yönetimin ortaya çıkacağını umduğunu tütsü vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kulüpler yasasını çıkararak, kulüplerimizin ekonomik olarak güçlenmesini sağlamamız lazım. Yeni bir yasayla da tam anlamıyla mükemmel olması bakımından bir çabamız var. Yoksa süre bakımından bir sorunumuz yok."

Genel kurulda konuşan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yasanın bir an önce kabul edilmesi gerekliliğine dikkati çekti.

"Hukuki bazda bir ana statü var, ama bir bacağı kısa" diyen Erzik, "Türk futbolunun daha ileriye gidebilmesi için bir yasa metni var. Bunun bir an önce meclisten geçirilmesi, bugünkü çağdaş statünün geçerliliğini sağlayacağı için son derece elzem" diye konuştu.

TFF Başkan Adayı Mahmut Özgener ise olağanüstü genel kuruldaki konuşmasında, "Türk futboluna güven ve adaleti sağlamak için yola çıktık" dedi.

Projeler için destek veren kulüp temsilcilerine teşekkür eden Özgener, şunları söyledi:

"Tek amacımız Türk futboluna hak ettiği değeri sağlamak. Türk futbolu için çalışmalarımızın 6 aylık döneminde nasıl yürüdüysek, bundan sonra aynen devam edeceğiz. Türk futbolunun ulusal alandaki başarısının yolu kurumsallıktan geçiyor. Futbol Federasyonu bünyesinde olan kurullar federasyona hizmet için değil, kulüplere hizmet etmek için vardır. Kurullarımızın verdiği kararlar ne kadar az speküle edilirse, o kadar başarılı olur. Kurullarımızın başarısı, kulüplerimizin bize ve kurullarımıza vereceği destekle doğru orantılıdır."

Özgener, Türk futbolunda şeffaflığın yolunu da açtıklarını anlatarak, "Yapılan tüm ihaleleri açık ve şeffaf bir biçimde gerçekleştireceğiz. Futbol takımlarımızın şortlarına da reklam almalarına izin vererek, kulüplerimizi maddi bakımdan rahatlatmayı düşündük" şeklinde konuştu.

Başkan adayı Mahmut Özgener, eylül ayında Ermenistan maçıyla başlayacak Dünya Kupası grup elemeleri maratonunu da başarıyla tamamlayacaklarını ifade ederek, sözlerini, "Elemelerin Dünya Kupası'na katılmamızla sonuçlanacağından hiç kuşkumuz yok" diyerek tamamladı.

Bu arada, konuşmaların ardından yeni başkanı belirlemek üzere delegelerin oy verme işlemi başladı.




Kategori : SPOR