Yusuf kaplan affedilmeli mi?

Yusuf kaplan affedilmeli mi?
Erbakan'ı sağlığı nedeniyle affeden Gül, 87 yaşında, vücudunun yüzde 79'unu kaybeden Yusuf Kaplan’ı affetmedi.Abone ol

Malatya Cezaevinde yatan 87 yaşındaki Kaplan’ın cezaevi hikayesi, bir itirafçının “Bize pil verdi” demesiyle başladı. Kaplan, bunun üzerine sorguya alındı ve “yardım ve yataklık” iddiasıyla mahkemeye sevkedildi.

Mahkemede 3 yıl 9 ay ceza alan Kaplan, dosyasının Yargıtay'a götürdü. Dosyanın Yargıtay hipnozla vajinismus tedavisi tarafından onanmasıyla cezaevine giren Kaplan, 3 aydır Elazığ Cezaevinde yatıyor. Mahkeme, gerekçeli kararında şu ifadelere yer vermişti:

“Sanıklar Kadir Aydoğmuş, Zafer Aksoy, Binali Çuğur, Soner Atmış, Hıdır Alkış ve Yusuf Kaplan’ın sabit bulunan yasadışı silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan eylemlerine uyan ve 5237 sayılı yasaya göre daha lehe hüküm içeren 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 169 ve 59. maddesi gereğince suçun işleniş biçimi ve suç kastının yoğunluk derecesi dikkate alınarak 3 yıl 9’ar ay hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verilmiştir.”

AF İSTEĞİ GERİ ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül'e, babaların affedilmesi için mektup yazarak, sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyen Yusuf Kaplan'ın çocukları Hacer ve Melek Kaplan'a yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen yanıtta, taleplerinin reddedildiği belirtilerek, "Resmi prosedüre göre takip ediniz" denildi.

Yusuf Kaplan'ın kızı Melek Kaplan, babasının suçunun köyde yaşamak olduğunu belirterek, "Haftada bir babamını yanına gidiyorum. En son gittiğimde vücudunun şiştiğini gördüm. Hayati tehlikesi var ama Cumhurbaşkanı ilgilenmedi. Erbakan'a uygulanan af yetkisini, Sayın Cumhurbaşkanı babama da uygulasın, babam özgürlüğüne kavuşsun" dedi. (Radikal)



Kategori : GÜNCEL