Cumhuriyeti geren yazı

Cumhuriyeti geren yazı
Deprem uzmanı Celal Şengör yazdı Cumhuriyet karıştı. Orhan Bursalı Şengör'ü okura şikayet etti.Abone ol

Dünyaca ünlü jeologlarımızdan Prof. Celál Şengör'ün, Cumhuriyet Bilim Teknoloji ekindeki köşesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında nitelik açısından bir fark olmad louisiana seo ığını yazması kıyamet kopardı.

Derginin Yayın Yönetmeni Orhan Bursalı, aynı sayıda Prof. Celál Şengör'ü Cumhuriyet okurlarına şikáyet ederek, "Bu ayıptır! Yazarımızı bu ifadesinden dolayı kınıyorum!" dedi.

Cumhuriyet Bilim Teknoloji Dergisi'nin Yayın Yönetmeni Orhan Bursalı, bu sözleri dolayısıyla Prof. Celál Şengör'ü, üstelik aynı sayıda, Cumhuriyet okurlarına şikáyet etti. Bursalı, Prof Şengör'ü kınadığını belirterek şunları yazdı:

"Celál Şengör diyor ki bugünkü yazısında, Sezer ve Gül'ün yaptıkları birbirinden farklı değil! Bu ayıptır! Sezer en azından, laik, aydınlanmacı ve demokrat geleneğin temsilcisidir (Kendisini hiç ilgilendirmese de!) Gürüz ve Şengör'ün Sezer'e karşı tutumlarında daha ince başka nedenler vardır, bunlar bu köşenin konusu değil... Ama ikisini de, birini YÖK zamanındaki tutumundan, yazarımızı da bu ifadesinden dolayı kınıyorum! Kendimizi aşan bu tür yorumlarda bulunmaktan kaçınmalıyız!"



Kategori : MEDYA