Şemdinliden Bağcılara köprü

Şemdinliden Bağcılara köprü
“Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında 250 öğrenci Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Kardeşlik İzci kampına katıldı.Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Doğu ve Batı illerinde okuyan öğrencilerin, ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak, doğu-batı kaynaşmasını artırmak amacıyla başlattığı “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında 250 öğrenci Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Kardeşlik İzci kampına katıldı.

Bağcılar Belediyesi’nin 19-25 Temmuz tarihleri arasında, Kemerburgaz Kirazlıbent mevkiinde düzenlediği, “Kardeşlik Yaz İzci Kampı”na, Hakkari Şemdinli, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Bingöl’den gelen new hampshire seo 250 öğrenci izci de katıldı.

Ülke gençliğine yeni ufuklar kazandırmak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlenen kardeşlik yaz izci kampına Doğu’nun çeşitli illerinden gelen izciler katıldı. İstanbul’u daha yakından tanıma fırsatı bulan izciler, hafta boyunca, hem yeni dostluklar kurdular hem de hayatı boyunca hiç görmediği tarihi mekanları gezme fırsatı buldular.
Yapılan İstanbul turuyla başta Topkapı Sarayı olmaz üzere, Sultanahmet Cami, Ayasofya ve birçok müzeyi gezen Doğulu izciler, rehberler eşliğinde Boğaz turuna katıldılar.

Cuma günü veda edecekler

Bir hafta süren Kardeşlik yaz izci kampı, 25 Temmuz Cuma günü bazı ünlülerin de katılımıyla yapılacak olan çeşitli etkinliklerle sona erecek. İlk olarak kampta, tekmil töreni ve izcilerle sohbet, ardından tırmanma, okçuluk, kasa yığma, canlı langırt aktivitelerinden sonra Bağcılar Molla Gürani Parkı yanında kamp ateş töreni düzenlenecek. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katılımıyla, kamp ateş töreni yakılacak. Obaların gösterileri, izcilerin şarkıları, oyunları, alkışları, dramalar, şampiyonluk madalyalarının verilmesi ve veda valsi ile sona erecek.

Kampa katılan Şemdinli’den katılan izciler duygularını şöyle dile getirdi: “Bir hafta boyunca çok güzel vakit geçirdik. Hiç tanımadığımız arkadaşlarımızla aynı çadırı paylaştık. Hayatımız boyunca hiç görmediğimiz aktiviteleri yaptık. Değişik insanlar tanıdık, dostluklar oluşturduk. Dünyanın en güzel şehri olan İstanbul’u, tarihi mekanları, boğazı ilk defa gördük. Bize bu imkanı tanıyan herkese teşekkür ederiz.”

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, “Gönül Köprüsü” kapsamında yapılan kardeşlik izci kampıyla sevgi ve kaynaşma ortamının sağlandığını belirtti.



Kategori : GÜNCEL