Konyada dev sağlık zirvesi

Konyada dev sağlık zirvesi
Geçtiğimiz hafta sonu ilk kez Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen dev zirve sona erdi.Abone olGeçtiğimiz hafta sonu ilk kez Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Konya Çevre İlleri Kamu Hastaneleri Müdür ve Müdür Yardımcıları 1’inci İstişare Toplantısı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Beş ilden 80’e yakın hastane müdür ve müdür yardımcısının ka oregon seo tıldığı toplantıda yöneticiler, kamu hastanelerinin sorunlarını tartışıp, çözüm önerilerini masaya yatırdı.

1 gün süren toplantının ardından hazırlanan sonuç bildirgesi şu maddelerden oluşuyor.

1-) Hastanelerimizdeki çalışma sisteminin sağlıklı işleyebilmesi ve düzenin sürekliliği için acilen hemşire, sağlık teknisyeni ve hastabakıcı kadrolarına ihtiyaç vardır.

2-)Kaynakların yeterince verimli, etkili, ekonomik, erişilebilir ve kaliteli olarak kullanılabilmesi için hastaneler içinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtarılmalı, Sağlık Bakanlığı ivedilikle gerekli önlemleri almalıdır.

3-)’Sağlıkta Dönüşüm Proğramı’ çerçevesinde Sağlık Yönetimi ile İşletme Yönetimi birbirinden ayrılmalıdır.

4-)Hastane müdür ve müdür yardımcısı kadroları, genel idare hizmetleri sınıfından sağlık hizmetleri sınıfına aktarılmalıdır.

5-)Kamu hastanelerinin müdür ve müdür yardımcıları arasında başlayan dayanışmanın ve devamlı iletişimin sürdürülebilmesi çini gerekli çaba gösterilmelidir.

6-)Kamu Hastaneleri Müdür ve Müdür Yardımcıları 2’inci İstişare Toplantısı’nın Kasım 2008’de Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavisi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde yapılmasına karar verilmiştir.




Kategori : GÜNCEL