Demirelin sevdiği rektör

Demirelin sevdiği rektör
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ekoenerji Dergisi’ne, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Abone ol

Parti kapatma davasında AK Parti'yi suçladı. YÖK ile kavgalı olan ve sert çıkışlarıyla bilinen Mustafa Akaydın'ı yeniden atamayan Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştirdi.İşte Demirel’in çarpıcı açıklamaları:

Kapatma davası: Kapatma kararı çok tartışıldı. Bu siyasi partiyi laikliğe karşı eylemlerin odağı kabul etmiştir. Yalnı maine seo z bu hadise tabii ki önümüzdeki zaman içerisinde bir nevi tartışma kaynağı olacaktır. Türkiye siyasetinde yeni sorunlar çıkartacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile AKP aklanmamış aksine suçlanmıştır. Umalım ki, iktidar partisi Anayasaya Mahkemesi’nin bu kararının yeniden tartışılmasına, açılmasına vesile vermez.

Rektör atamaları: Cumhurbaşkanı bu rektör tayinleriyle, laikliğe karşı eylemlere odak teşkil edecek tayinler mi yaptı, yoksa Cumhuriyet’e sadık rektörler mi tayin etti? Bu önümüzdeki zaman içinde görülecektir. Ben olsaydım, Antalya, Akdeniz Üniversitesi rektörü Prof. Mustafa Akaydın’ı, hem üniversitesinde, hem YÖK’te en yüksek oyu almış kişi olarak, cumhuriyet ve laiklik savunuculuğunu dikkate alarak, mutlaka atardım. Atanmamış olmasını üzüntüyle karşılıyorum. Keza İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Rektörü en yüksek oyu almış olmasına rağmen, YÖK’te üçüncülüğe düşürülmüştür, onun da içime sinmeyen bir tayin olduğunu söylemeliyim.

Ergenekon davası: Dava Türkiye’de büyük bir belirsizlik meydana getirmiştir. Suç nedir? Bu suç nerede işlenmiştir? Bundan kim zarar görmüştür. Bu suçun suçluları ile irtibatı nedir? Eğer iddianamede zikredilen herkes, telefon konuşmalarına atıfta bulunulan herkes suçlu ise, o zaman Türkiye’de devlet ve toplum suçludur.



Kategori : POLİTİKA