Hayali 100 kiloya inmekti

Hayali 100 kiloya inmekti
Kiloları nedeniyle okulu yarım bıraktı. Tedavi gördü ancak hastaneden çıkınca psikolojisi bozuldu..Abone ol

Hatay'da obezite nedeniyle 16 yaşında 230 kiloya ulaşan bu nedenle eğitimini yarım bırakan ve Sağlık Bakanlığının talimatıyla hastaneye yatırılan Azize, 26 kilo verdiği bir aylık tedavisinin ardından hastaneden çıkarıldı.

Saraykent Mahallesi'nde 9 çocuklu Mustafa ve Selma B. çiftinin yedinci çocuğu Azize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiloları yüzünden arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini, bu nedenle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini söyledi.

Şubat ayında kendisiyle ilgili gazetede çıkan haberlerin ardı rusca seo ndan Sağlık Bakanlığının devreye girerek, yardım ettiklerini ifade eden Azize B, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir ay tedavi gördüğünü ve yaklaşık 26 kilo verdiğini kaydetti.

Hastanede kaldığı süre içerisinde tüm tetkiklerinin yapıldığını, doktorların kendisine çok destek olduğunu anlatan genç kız, şöyle devam etti:

''Hastanede kaldığım sürede psikolojim düzeldi. Kiloları yüzünden evden dışarı çıkamayan ve aynaya bakamayan Azize, çok farklı biri oldu. Yüzümde hüznün yerini gülümseme aldı ve aynalarla barıştım. Hastanede kaldığım sürede en büyük hayalim en az 100 kilo verip eğitimime devam etmekti. Her gece başımı yastığa koyduğumda diğer arkadaşlarım gibi okula gittiğimin hayalini kuruyordum. Bu düşüncelerim nedeniyle de diyet programına uyup hızlı bir şekilde kilo veriyordum. Ancak bir ayın sonunda doktorlar, artık hastanede yapılacak bir şey olmadığını, tedavime evde devam edebileceğimi söyleyip, beni hastaneden çıkardılar.''

''SADECE OKUMAK İÇİN KİLO VERMEK İSTİYORUM''

Hastaneden ayrıldıktan sonra da diyet programına devam ettiğini, sokağa çıkmaya başladığını belirten Azize B, son bir aydır, evdeki maddi sıkıntıların psikolojisini bozduğunu ve yeniden kilo almaya başladığını kaydetti.

Babasının şeker hastalığı nedeniyle 3 yıl önce sol bacağının kesildiğini, bu nedenle çalışamadığını ağabeyinin de sara hastası olduğunu anlatan genç kız, ''Böyle bir ortamda kilo vermem mümkün değil. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir iş bulabilmek için okumak ve aileme bakmak istiyorum. Ancak bu kilolu halimle kimse beni işe almıyor. Yetkililerden sadece kilo verip okula gidebilmek için destek bekliyorum. En azından beni istediğim kiloya düşürene kadar hastanede yatırsınlar'' diye konuştu.

Okula gidemediği için çok mutsuz olduğunu belirten Azize B, bu üzüntüsünü bol bol kitap okuyarak unutmaya çalıştığını, bazen de duygularını şiir yazarak bastırdığını söyledi.



Kategori : GÜNCEL