Toptandan 30 Ağustos mesajı

Toptandan 30 Ağustos mesajı
TBMM Başkanı Köksal Toptan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayınladı.Abone olTBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Birbirimize güvenerek, sevgi, saygı ve dayanışma anlayışıyla birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi kat ettiği mesafelerin daha ilerisine götüreceğimize inanıyorum'' dedi.
Toptan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, zaferin yıl dönümünde istiklal mücadelesinin destansı havasını yeniden yaşarken büyük bir kıvanç ve onurla dolu olduklarını belirtti. Birinci Dünya Savaşının ardından, dönemin zor koşullarında her türlü olumsuzluğa kahramanca göğüs geren milletin, büyük ve özgür bir ülke bıraktığına işaret eden Toptan, şöyle devam etti:

''Özgürlüğünün ve vatan utah seo topraklarının tehlikeye girmesi karşısında, milletimiz büyük bir vatanperverlikle eşsiz bir mücadele vermiştir.

Yurdumuzun her köşesinde dalga dalga yükseltilen bu mücadele milletimizin azminin, inancının, büyük dayanışma ve fedakarlık anlayışının bir zaferidir.

86 yıl sonra bütün ışıltısıyla parlayan bu destandaki anlam bizim için yol gösterici, öğretici ve aydınlatıcıdır.

İstiklal mücadelemizin en önemli aşaması olan Büyük Taarruz aynı zamanda Cumhuriyetimize giden yolu açmış, cephelerde kazanılan zaferler modern devrimlerle taçlandırılmıştır.

Çağdaş, kalkınmış, özgür ve güçlü bir ülke olmak için verilen askeri mücadelenin ardından bu özlemin bir ifadesi olan Cumhuriyetimiz kurulmuştur.
Modern devrimler üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, umudumuz, gururumuz ve göz bebeğimizdir. Cumhuriyetimiz ve onun büyük hedefleri doğrultusunda çalışmaktan büyük onur ve heyecan duyuyoruz. Bugün de istiklal mücadelemizdeki ruh ve mana, çağdaşlaşma mücadelemize büyük güç katmaktadır.

Milli mücadelemizdeki bu birlik, dayanışma, ülke ve millet sevgisini her an hissederek, kurucu neslin büyük düşlerinden, ülkelerine ve istiklale olan sarsılmaz bağlılıklarından aldığımız ilhamla daha demokratik ve müreffeh Türkiye hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Birbirimize güvenerek, sevgi, saygı ve dayanışma anlayışıyla birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi kat ettiği mesafelerin daha ilerisine götüreceğimize inanıyorum.''

TBMM Başkanı Toptan, milli mücadelenin en zor dönemi olan Büyük Taarruzda milletin askeri yetenek ve gücünü, büyük millet olmanın kabiliyetlerini bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi; Polatlı'da top sesleri duyulurken Gazi Meclisimizde milletimizin istiklali için çalışan milletvekillerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu zafer bayramının milletimize başarı, mutluluk ve esenlik getirmesini diliyorum.''

Kategori : POLİTİKA