Şehidin bozuk paralarını saklıyor

  • Ana Sayfa
  • Şehidin bozuk paralarını saklıyor
Şehidin bozuk paralarını saklıyor
Ateş sadece şehit ailelerini yakmıyor dinleyenleri de yakıyor. Her birinin anısı farklı ve bir o kadar acı verici.Abone olŞehit aileleri her gün baba ve evlat acısıyla yanıyor. Kiminin 24 yılı geçti oğlunun şehit olmasının üzerinden.. Kimisi de anne karnındayken yetim ve öksüz kaldı.

Evlat acısı bir türlü dinmiyor haliyle.. Şehit mezarlıkları onların acı dolu hikayelerini dinliyor. Mezar taşları tarifsiz acılara tanıklık ediyor. İşte onlardan ikisini snuyoruz bizlere.. Birisi Aydın'dan diğeri Konya'dan..

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 24 yıl önce PKK terörüne oğlunu şehit veren Aydın'ın ilk şehit annesi olan Ayşe Güzel, terörün bitirilmesini istiyor.
Oğlunun mezarını her bayramda ve yıl dönümünde yalnız bırakmayan anne Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık başka annelerin ağlamasını istemediğini, evlat acısını hiçbir şeyin dindiremediğini söyledi.

AYDIN'IN İLK ŞEHİDİ

Eşinin, oğlunun acısına dayanam north dakota seo adığını ve ölümünden 10 yıl sonra vefat ettiğini anlatan Güzel, komando onbaşı olan oğlunun 1983 yılında askere gittiğini, terhisine 63 gün kala PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde karakolu basarak askerlerimizi şehit ettiği ilk olaydan sonra teröristleri takip operasyonuna katıldığını anımsattı.
30 Ağustos 1984 günü helikopterden atlarken açılan ateş sonucu oğlunun şehit düştüğünü belirten Güzel, çobanlık yaparak aile bütçesine katlı sağlayan oğlunun askeri törenle köy mezarlığına defnedildiğini, anısına da kaymakamlıkça köy girişine çeşme yapıldığını belirtti.

OĞLUMUN ŞEHİT OLDUĞUNDA DOĞANLAR BUGÜN 24 YAŞINDA

Geride kalan 5 evladıyla hayata sarıldığını söyleyen Güzel, ''Her yıl dönümünde olduğu gibi bu yıl da oğlumun mezarına geldim. Maalesef benim oğlumdan sonra olaylar hala devam ediyor ve anneler yine ağlıyor. Oğlumun şehit olduğu tarihte doğanlar bugün 24 yaşına geldi. Bugün doğanlar bile aynı endişeyi taşıyor. Artık bu acı bitmeli. Bunda en büyük görev de siyasilere düşüyor'' dedi.

İÇTİĞİ SİGARA PAKETİNİ SAKLIYOR

Oğlunun askerlik valizinde bulunan cüzdanındaki son paraları, içtiği sigara paketini, sökükleri dikmek için kullandığı iğne ve iplik makarasını ve mendilini hala sakladığını kaydeden Güzel, ''Allah kimseye bu acıyı vermesin. Bunlar oğlumdan kalan tek hatıra. Ölene katar en kıymetli varlığım olarak saklayacağım. Onu yaşatan da bunlar. Kokusu hala üzerinde'' diye konuştu.

HİÇ GÖRMEDİĞİ ŞEHİT BABASININ MEZARINDA

Konya'da, annesi kendisine 1.5 aylık hamileyken babası şehit olan 6 yaşındaki Gülnisa Alkış'ın babasının mezarını ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı.

Şehit eşi Esengül Alkış, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk silahlı Kuvvetler Günü etkinlikleri kapsamında Konya Şehitliği'ne, 9 yaşındaki oğlu Samet ve 6 yaşındaki kızı Gülsina ile birlikte gelerek, henüz 2 yıllık evliyken 2002 yılında Tunceli'de şehit düşen eşi Selçuk Alkış'ın mezarını ziyaret etti.

Eşini, izinden döndükten bir ay sonra kaybettiğini belirten Alkış, ''Kocamdan bana, şimdi 9 yaşında olan Samet ve 6 yaşındaki kızım Gülnisa emanet kaldı. Samet, babası şehit düştüğünde henüz 2 yaşındaydı, Gülnisa'ya ise 1.5 aylık hamileydim'' dedi.

Daha karnındayken babasız kalan kızını çok zor şartlarda büyüttüğünü dile getiren Alkış, şunları kaydetti:

''Kızım baba şefkatinden yoksun kaldı, ona hem anne hem baba olmaya çalıştım. O babasını sadece fotoğraflardan tanıyor. Onun sıcaklığını şefkatini hiç hissedemedi, bundan sonra da ne yazık ki hissedemeyecek. Her cuma şehitliğe gelerek 'babamızı' ziyaret ediyoruz. Kocam vatan uğruna şehit oldu, her şey vatan için. Biz acımızı içimize attık, vatanı bölmeye çalışanlara ise kinimiz arttı.''Samet ve Gülnisa kardeşler, anneleriyle birlikte babalarının mezarını çiçek bırakıp dua etti.



Kategori : GÜNCEL