Bu ziyaret ABDyi deli eder

Bu ziyaret ABDyi deli eder
Rusya meydanı ABD'ye bırakmaya niyetli değil. Rusya'dan İran'a giden isimler ABD yönetimini çok kızdıracak.Abone olİran'ın Buşehr nükleer santralini inşa eden Rus şirketinin yöneticileri İran'a geldi. Leonid Rezinkov başkanlığındaki Rus heyetinin, İranlı muhataplarıyla söz konusu santralin bi en hızlı seo tirilmesi konularını görüşmesi bekleniyor.

Yüzde 94,3'ü biten santralin yıl sonuna kadar hizmete açılmasının planlandığı belirtilirken, görüşmelerin iki gün süreceği ifade edildi.

Rusya'nın Tahran Büyükelçisi Alexander Sadovnikov, geçen haftaki açıklamasında, "Rusya, Buşehr'deki nükleer santrali mümkün olan en kısa sürede bitirmeye kararlı" demişti.

YIL SONUNA KADAR BİTER

Sadovnikov, "Batılı ülkelerin İran'a uyguladığı ambargolar nedeniyle söz konusu santralin tamamlanmasının uzun sürdüğünü" söylemişti.

Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde gecikmeli olarak Aralık 2007'de 82 ton nükleer yakıtı Buşehr'deki santralde kullanılmak üzere İran'a teslim etmişti.

Rusya'nın yardımıyla ilk nükleer santralini bitirmek için gün sayan İran, yeni nükleer santrallerin yapımı için 6 yerli firmaya teklif ve görev vermişti.

Kategori : DÜNYA