Bayrampaşanın bedava işçileri!

  • Ana Sayfa
  • Bayrampaşanın bedava işçileri!
Bayrampaşanın bedava işçileri!
Türkiye burası, herşey mümkün! İyi halli mahkumlar gündüz işçi olarak çalıştırılır gece mahkum gibi koğuşta yatarlar!Abone olTemmuz ayında tahliye edilen Bayrampaşa Cezaevi’nde hâlâ 200 hükümlü var. Çeşitli suçlardan hüküm giymiş mahkumlar, yaklaşık bir aydır hiçbir ücret ödenmeden çalıştırılıyor.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 18 Temmuz’da kapısına kilit vurulan Bayrampaşa Cezaevi’nde, hâlâ bazı hükümlülerin kaldığı belirlendi. 200 kadar mahkumun ücretsiz çalıştırıldığı cez louisiana seo aevinde güvenlik önlemlerinin de yetersiz olduğu gözlendi. Bayrampaşa Belediyesi’nin cezaevindeki Ramazan etkinlikleri için yaptığı hazırlıklar sırasında fark edilen mahkumların değişik illerden Bayrampaşa’ya getirildiği öğrenildi.

"İyi halli" hükümlüler!
Ceza İnfaz Kurumu’ndan bir yetkili, mahkumların farklı zamanlarda çeşitli suçlardan hüküm giydiğini, hepsinin iyi halli hükümlü olduğunu belirtti. Sadece koğuşların boşaltılması ve işe yarar demirbaşların toplanması amacı ile Bayrampaşa Cezaevi’nde tutulan hükümlülerin değişik şehirlerden atölye iş kollarında çalıştırılmak üzere getirildiği ortaya çıktı. Ancak “Ceza İnfaz Kurumlarındaki Hükümlülerin Cezaevi Dışındaki İşyerlerinde Çalıştırılması Hakkındaki Yönetmeliğe” uygun çalıştırılmadıkları da belirlendi.

Bir aydır çalışıyorlar!
Ceza ve İnfaz Kurulu tarafından ücretsiz çalıştırıldıklarını söyleyen hükümlüler ise, dikenli teller, yatak, döşek gibi malzemeleri yaklaşık bir aydır taşıdıklarını ve bu iş için getirildiklerini ifade ettiler. Koğuşların arka tarafında kurulan masalarda demledikleri çaylarını yudumlayan ve cezaevi içindeki bir barakada kalan hükümlüler, kendilerine en azından asgari ücret ödenmesini istiyorlar.

Ücret ödenmesi gerekiyor
Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlülerin cezaevi dışındaki işyerlerinde çalıştırılması hakkındaki yönetmeliğe göre, açık ve yarıaçık cezaevinde çalıştırılan hükümlülere ücret ödenmesi gerekiyor. Verilecek ücret miktarı, düzenlenen protokole göre farklılık gösterebiliyor. Ancak ödenecek ücretin, çalışma tarihinde geçerli bulunan asgari ücretten aşağı olmaması şartı getiriliyor.

Ozan KÖSE / Bugün

Kategori : GÜNCEL