Afganistanda 220 Taliban öldü!

Afganistanda 220 Taliban öldü!
Afganistan'ın güneyinde geçen hafta düzenlenen operasyonda 220 Taliban militanının öldürüldü.Abone olABD ordusu sözcüsü Nathan Perry, bir haftada 220'den fazla militanın öldüğünü söylediği operasyonda sivillerin de öldüğüne ilişkin iddialar hakkında açıklama yapmadı.

Sözcü, Helmand'a bağlı Sangin yöresinde 4 gün boyunca düzenlenen operasyonda askeri kayıp verilmediğini nebraska seo söyledi.

Operasyonun, militanların Kajaki bölgesinde bir askeri konvoya saldırması üzerine düzenlendiği belirtildi.

Bu arada, bölge sakinleri, Sangin yöresinde düzenlenen operasyon çerçevesinde koalisyon güçlerinin bir hava saldırısında 70'ten fazla sivilin öldüğünü iddia ettiler.

NATO ise Helmand'da üslerine gelen ve militanların saldırısı sonucu yaralanan 20'den fazla sivile yardım ettiğini açıkladı.

Afganistan'da, Herat vilayetinde 22 Ağustosta düzenlenen ve 60'ı çocuk 90 sivilin öldüğü belirtilen operasyonla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Başkent Kabil'de de Afgan askeriyle koalisyon güçlerinin bugün düzenlediği hava saldırısında 3 sivilin öldüğü bildirildi.

Afgan polisi, başkentin doğusunda Utkeyl'de düzenlenen hava saldırısında bir babayla iki çocuğunun öldüğünü, çocukların annesinin yaralandığını söyledi.

NATO, söz konusu hava saldırısıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını açıklarken, sivillerin ölümü üzerine bölgede toplanan öfkeli kalabalık arasında yer alan kurbanların kuzeni Yahya Han, operasyon sırasında 3 akrabasının bir süre gözaltına alındığını iddia etti.

Kategori : DÜNYA