Yunan minik Buseye ayıp etti!

Yunan minik Buseye ayıp etti!
Barış için Bodrum'dan Yunanistan'a kadar yüzdü, dev dalgalarla boğuştu! Buse karaya ulaştığında ise Yunan ayıbı vardı!Abone ol

Bodrum'da 13 yaşındaki yüzücü Buse Melis İşçimen, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Kargı Adası açıklarından 4 mil yüzerek Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na ulaştı. Adada hiçbir Yunan yetkilinin Buse'yi karşılamaması organisazyon heyetini bile şaşırttı!

Bodrum Özel Marmara Koleji öğrencisi Buse Melis İşçimen, sabah saatlerinde annesi Suzan İşçimen, babası Bülent İşçimen, antrenörü Boğaç Sülün ve Yüzme Fede washington seo rasyonu yetkilisi Esra Atabay ile Bodrum'dan tekneyle Kargı Adası açıklarına hareket etti.

Kargı Adası açıklarında suya giren İşçimen, Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kadar 4 mil yüzdü. Buse Melis İşçimen'e Yunan Sahil Güvenlik Botu da eşlik etti.

Devl dalgalarla boğuşan Buse, yaklaşık 1 saat 27 dakikada yüzerek İstanköy'e ulaştı. İşçimen'i kıyıda hiçbir Yunan yetkili karşılamazken, İstanköy Su Sporları Kulübü yetkilileri ve turistler uzun süre sporcumuzu alkışladı.

Buse Melis İşçimen, İstanköy'de Yunanistan bayrağı altında basına poz verdi. Burada yaklaşık 5 dakika kalan İşçimen, kendisini bekleyen tekneye binerek İstanköy'den ayrıldı.

İşçimen, yüzerek gerçekleştirdiği deniz yolculuğunun ardında, teknede gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yüzdüğünü söyledi.

Amacının dünya barışına katkı sağlamak olduğunu belirten İşçimen, ''Barış için yüzdüm, artık dünyada savaşlar olmasın. Ayrıca 17 Ağustos depreminde 26 yüzücü hayatını kaybetmişti. Onları da saygıyla anıyoruz. Yolculuğum sırasında zaman zaman zorlandım. Çünkü çok fazla dalga vardı. Yolculuğumu yüzerek tamamladığım için çok mutluyum'' dedi.

İşçimen'i Bodrum'a dönüşünde Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat ve öteki yetkililer karşıladı.

Başkan Ağan, İşçimen'in Bodrum'da ve B.B. Bodrumspor'da yetişen bir sporcu olduğunu belirterek, kendisini tebrik etti. Ağan, daha sonra İşçimen'e hediye vererek çiçek sundu.

Bu arada, Buse Melis İşçimen'in 3 yaşından beri yüzme eğitimi aldığı ve son 3 yıldır profesyonel olarak yüzdüğü öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL