Şalvarlı Eti sattıran dedikodu

  • Ana Sayfa
  • Şalvarlı Eti sattıran dedikodu
Şalvarlı Eti sattıran dedikodu
Şalvarlı Et'te ilginç gelişme... İddialar ve söylentilerden bıkan şirketin sahibi radikal bir karar aldı.Abone olDomuz eti sattığı söylendi, iflas ettiği de söylendi. En sonki iddialar bardağı taşırdı. PKK'lı oldukları yönündeki iddialardan bıkan Abuzer Göktaş şirketi İtalyanlar'a satma kararı aldı.

Babasının giydiği şalvarı marka yaparak kurduğu Şalvarlı Et'le geçen yıl 98 milyon YTL ciroya ulaşan Abuzer Göktaş, müslüman ülke pazarlarına girmek için Türk şirket arayan İtalyanlarla anlaşmada sona yaklaştıklarını söyledi.

İtalyanlarla görüşmelerinin ortaklık temelinde başladığını fakat son olarak şirketi tamamen devretmek istediğini söyleyen Göktaş, "Ucuz et sattığımız için piyasada hakkımızda söylenmeyen iddia kalmadı. Asılsız dedikodularla uğraşmaktan yoruldum. Satıp kurtulacağım. Üretim tesis ve 12 şube için 40 milyon dolar talep ettik" dedi.

Piyasaya girerken "uygun fiyat" iddiasıyla yola çıktıklarını da anlatan Göktaş, Referans Gazetesi'nde yer alan röportajında, Şalvarlı Et ürünlerinin piyasanın yüzde 30-40 daha uygun fiyatla satılıyor olmasının sektörde kabullenilemediğini söyledi. Bu nedenle haklarında çok alabama seo değişik iddialar ortaya atıldığını, sürekli şikayet edildiklerini belirten Göktaş, "Piyasada 18-21 milyon YTL'ye satılan kırmızı eti biz 14 YTL'ye satabiliyoruz. Çünkü besi çiftliğimiz var. Yemi kendimiz üretiyoruz, nakliye kendimize ait. Maliyette ciddi avantaj sağlıyoruz. Bu da sektörde sıkıntı yaratıyor" dedi.

BİZE PKK'LI BİLE DEDİLER

Bugüne dek haklarında çıkmayan dedikodu kalmadığını anlatan Abuzer Göktaş, "Domuz eti sattığımız da söylendi iflas ettiğimiz de. Türkiye'de şırınga ile ilaç enjekte edilerek et satıldığını ilk ben açıkladım. Etlerimizin şırıngalı olduğu konusunda bile ardarda şikayetler aldık. En son PKK'lı olduğumuz bile söylendi" diye konuştu. Bu nedenle çok yorulduğunu anlatan Göktaş, bir süredir gelen teklifleri incelemeye aldıklarını ve İtalyanların son tekliflerini değerlendirdiklerini anlatan Göktaş, "Satıştan sonra bu pazarı tanımaları için en azından iki yıl CEO düzeyinde de olsa kendileriyle çalışmamı istiyorlar. Bütün şıkları değerlendireceğiz. Yıl sonuna kadar bu konuyu netleştirmek istiyoruz" dedi.

Müslüman pazarına girmek istiyorlar

Şalvarlı Et projesi ile İtalyanların asıl olarak, Suudi Arabistan ve Dubai gibi zengin müslüman pazarlara ulaşmak istediğini belirten Göktaş, "Bu pazarları çok önemsiyorlar. Avrupa'da kırmızı et fiyatları düşük olduğu için ciddi bir potansiyel yakalayacaklarını düşünüyorlar. Helal Sertifika ile satış yapsa bile bir Avrupa ülkesinin müslüman pazara girmesi zor. Onların hedefi de buralara Türkiye üzerinden ulaşmak" dedi.

Avrupa'dan Türkiye'ye kırmızı et ithalatı yasak olduğu için firmanın Türkiye pazarında üretime dayalı yatırımlarla büyümek istediğini anlatan Göktaş, "Bana gerekli yatırımlar yapıldığı takdirde Türkiye'de ne kadar ciro yaparız diye sordular. 5 yıla kadar 1 milyar dolar cevabını verdim. İnanamadılar. Geçen yıl 7 şube ile 98 milyon YTL ciro yaptık. 100 şubeye ulaştığımızda 1 milyar dolarlık ciro pekala mümkün" diye konuştu. Göktaş, bu yılı 150 milyon YTL ile kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl Ankara'da 4 şube açmak istemelerine karşın Ak Parti'nin kapatılma davası, türban krizi ve piyasalardaki istikrarsızlık gibi nedenlerden dolayı yatırımlara ara verdiklerini söyleyen Göktaş, "Bütün bu olumsuzluklar olmasa ciro ve şube sayısı olarak daha ileride olabilirdik. Türkiye'de özellikle kırmızı et sektörü bakir bir alan. Yeni yatırımlarla 10 milyar dolarlık et pazarının yüzde 10'unu almak zor değil" diye konuştu.

Tamamen çekilmeyeceğim

Şalvarlı Et'i sattıktan sonra pazardan tamamen çekilmeyeceğini bir süre dinlendikten sonra geri döneceğini anlatan Abuzer Göktaş, "Şimdiden tasarladığım iki proje var. Bunlardan biri üzerinde çalışmaya başladım bile. Diğeri plan aşamasında" dedi. Göktaş'ın üzerinde çalıştığı proje, kırmızı etin kimlik numarası ile satılmasını öngörüyor. Edirne'de kardeşi Mustafa Göktaş'a ait 2 bin 500 başlık bir çiftlik bulunduğunu anlatan Göktaş konuya ilişkin şunları söyledi: "Bu çiftlikte organik üretime alt yapı sağlayacak yeni bir model üzerinde çalışacağız. Besi çiftliğindeki erkek düveleri et besiciliği için değerlendireceğiz. Bu etler kimlik numarası ile satılacak. Tüketici ambalajdaki numaradan, kesilen hayvanın annesi-babası, yemi veterineri ve kan testlerine kadar herşeyini öğrenecek." Göktaş bu ürünleri İstanbul'da Etiler, Bağdat Caddesi gibi üst gelir grubuna satmak istediklerini ve ürünleri Gökşal markası ile pazarlamayı planladıklarını söyledi.

Kategori : EKONOMİ