Bu kadarına oha denir

Bu kadarına oha denir
Van Gölü'nün kirliliğine dikkati çekmek isteyen 6 dalgıç, gölün dibini temizledi. Dalgıçlar neler çıkarmadı ki?Abone olVan gölüne bank bile atmışlar. Gölün dibini temizleyen görevliler bankın yanı sıra soba borusu, ayakkabı, metal kutular, yağ tenekeleri gibi malzemeler çıkardı.

Emniyet Müdürlüğü, Van Belediyesi ve özel bir dalış okulunun katkılarıyla, 6 dalgıç, Van'ın Edremit ilçesinde Emniyet en fazla müşteri getiren reklam nasıl verilir Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği dalgıçlarından Komiser Ahmet Bülent Şener başkanlığında Van Gölü'ne daldı.

Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu, gölden çok miktarda çöp toplandı.
Komiser Şener, göldeki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla su altında temizlik çalışması başlattıklarını belirterek, Van Gölü'nün fiziksel ve biyolojik açıdan her geçen gün kirlendiğini söyledi.

Çalışmanın belli bir bölgede cereyan ettiğini, ancak, gölden toplanan malzemelerin, kirliliğin boyutunu ortaya koyması açısından önemli olduğu ifade eden Şener, bu kampanyayla vatandaşların duyarlılığını arttırmayı arzu ettiklerini vurguladı.

Van Gölü'nün bölge ve Türkiye için önemli olduğunu bildiren Şener, şunları kaydetti:

"Çalıştığımız küçük bir bölgede bank, soba borusu, ayakkabı, metal kutular, yağ tenekeleri, halatlar, bira ve kola şişeleri, demir çapalar, kasetler, saksılar gibi ilginç atıklar çıkarttık. Van Gölü'nün korunması için vatandaşlarımızın daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Gölün altı nda çok fazla çöp var. Halkın gölün kirletilmemesi konusunda bilinçlendirilmesi gerekir."
Gölden çıkarılan malzemeler, imha edilmek üzere Van Belediyesine ait deniz temizleme teknesine konuldu.

Kategori : GÜNCEL