ABD yanlışlıkla 6 Iraklıyı öldürdü

  • Ana Sayfa
  • ABD yanlışlıkla 6 Iraklıyı öldürdü
ABD yanlışlıkla 6 Iraklıyı öldürdü
Amerikan askerleri hedef gözetmiyor. Irak askerleri ve polisi havaya uyarı ateşe açtı. Sonuç onlar için yıkım oldu.Abone ol

Irak'taki Amerikan askerlerinin 6 Iraklı güvenlik görevlisini öldürdüğü, ABD ordusunun bir yanlışlık olduğunu kabul ettiği bildirildi.
new hampshire seo >
Irak polisinin verdiği bilgiye göre, Amerikan askerlerinin teknesi Dicle Nehri'nde Tarmiya kasabası yakınındaki kontrol noktasının önünden geçerken, Irak askerleri ve polisi havaya uyarı ateş açtı.

Polis, Iraklıların bunun bir Amerikan teknesi olduğunu bilmeden havaya ateş açtıklarını, ancak ABD askerlerinin karşı ateş açarak hava desteği istediklerini bildirdi. Açılan ateşte 6 Iraklının öldüğü, 10 Iraklının da yaralandığı belirtildi.

ABD ordusu da yaptığı açıklamada, Amerikan askerleri ve Irak güvenlik güçleri arasında karşılıklı ateş açıldığını, çatışmaya uçakların da katıldığını ve olayda ölen ve yaralananlar olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Savaş bölgesinde böyle yanlışlıkla ateş açılması olayları üzücü, olayla ilgili inceleme yapılıyor" denildi.



Kategori : DÜNYA