Dünyanın en etkili 100 ismi

Dünyanın en etkili 100 ismi
Dünyanın en güçlü 100 ismi açıklandı açıklanmasına ama listeye itirazlar şimdiden başladı. İşte o 100 isim;Abone olKıbrıs'ta müzakereler yeniden başladı, ABD'de başkanlık yarışında Obama arayı açtı, Kafkaslar'da gerilim hala yüksek. Ama en çok, Vanity Fair dergisinin "en güçlüler" listesinde Putin'in bir numara seçilmesi Amerika'yı şaşırttı. Üstelik Angelina ile aynı yerel seo çalışması listede.

Vanity Fair Dergisi, "Müesses Nizam"ın en güçlü 100 iktidar sahibini sıraladı. Listenin başında Rusya Başbakanı Putin var. Onu, medya imparatoru Rupert Murdoch, Apple CEO'su Steve Jobs ve Amerikalı işadamı Warren Buffett izliyor. Listeye yeni giren ilginç isimlerden biri, Dubai Şeyhi El Maktum, Rus işadamı Roman Abramoviç ve Hollywood staro Angelina Jolie.

Listeyi oluşturanlar, değerlendirme yaparken, söz konusu kişilerin, hem ellerinde bulundurdukları iktidar ve güçle dünyayı ne kadar etkilediklerine, hem de söylem ve eylemleriyle kamuoyunu ne kadar yönlendirebildiklerine dikkat ettiler. Tam ABD-Rusya gerginliğinin yaşandığı bir dönemde ABD'nin en iyi bilinen dergilerinden Vanity Fair'in liste başında Putin'in yer alması Amerikalıları şaşırttı.

İşte en güçlü 10 isim

1. Vladimir Putin

2. Rupert Murdoch

3. Sergey Brin, Larry Page ve Eric Schmidt

4. Steve Jobs

5. Warren Buffett

6. Jeff Bezos

7. Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum

8. Roman Abramovich

9. Angelina Jolie ve Brad Pitt

10. Al Gore


Kategori : DÜNYA