İşte günün mönüsü VİDEO

İşte günün mönüsü VİDEO
Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere işte videolu yemek tarifi... Abone olRamazan sofraları için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir mönü hazırladık. Yemeklerin isimleri önce korkutuyor ancak gözünüz korkmasın, yapılması kolay yemekler...

GÜNÜN MÖNÜSÜ

Omaç Çorbası (Ovmaç)
Darülziyafe köfte
Patates püresi
Mevsim salatası
Sütlaç

GÜNÜN TARİFİ

Omaç Çorbası

Malzemeler

10 Su bard turizm reklam ağı et suyu veya su
1 Su bardağı un
1 Su bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
2 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Un elenir tepsiye konulur. Yumurtalar bir başka kaba konulur ve sulandırılarak çırpılır. Çırpılan yumurta unun üzerine yavaşça konularak dökülür ve mercimek tanesi büyüklüğüne kadar elle ovalanır. Hazırlanan bu malzeme, hali hazrda kaynamakta olan et suyuna veya normal sula karıştırılır ve 10 dakika boyunca pişirilir. Sonra üzerine sos ve salçadan yapılan sos üzerine dökülür. Biraz ılıdıktan sonra üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür ve servis yapılır.

GÜNÜN VİDEOLU TARİFİ

Darülziyafe köfte

Malzemeler

600 gram dana kıyma
50 gram yeşil fıstık
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
3 dal maydanoz
1 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik, kimyon, kırmızı toz biber
ekmek içi

Hazırlanışı: Köfte için öncelikle soğanı rendeleyin. Kıyma, yumurta, ekmek içi, fıstık, maydanoz ve baharatlar ilave edilerek yoğurun. Hazırladığınız köfteyi rulo haline getirerek pişirin. Soğuduktan sonra yufkaya sarın ve ızgarada kızartın. Dilimlere bölerek domates sos ve patates püresi ile servis edin.

Yapılışı:











Kategori : GÜNCEL