Ermenilerden Ağrı dağı jesti

Ermenilerden Ağrı dağı jesti
Cumhurbaşkanı Gül Erivan'a maça gidiyor. Tam bu esnada Ermeni cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı.Abone ol

Ermenistan A Milli Futbol Takımı, 6 Eylül Cumartesi günü Türkiye A Milli Futbol Takımı ile yapacağı maça yeni amblemle çıkmaya hazırlanıyor. Yeni amblemde, kullanımı iki ülke arasında sorunlara neden olan Ağrı yerel seo çalışması Dağı yerine kartal ve aslan yer alıyor.

Ermenistan Futbol Federasyonu Başkanı Ruben Hayrapetyan, Erivan'da Ermenistan basınına yaptığı açıklamada, Ermenistan Milli Takımı'nın Türkiye maçı öncesinde yeni ambleminin resmî tanıtımını yaptı.

YENİ AMBLEM TÜRKİYE MAÇINDA KULLANILACAK

Federasyon Başkanı Hayrapetyan, amblem değişikliğini "futbol taraftar derneklerinden gelen talep" olarak açıkladı, bir önceki amblemin taraftarlarca sevilmediğini söyledi. Zaman'ın Erivan'dan telefonla sorularını cevaplandıran bir yetkili de, amblem değişikliğinin bir ay önce yapıldığını, resmî olarak ilk kez Türkiye ile yapılacak maçta kullanılacağını söyledi.

AĞRI DAĞI KALDIRILDI

Aynı yetkili, Ağrı Dağı'nın bulunduğu amblemin değiştirilmesinin Türkiye ile oynanacak maçla ilgisinin bulunmadığını savundu ve "Bilmiyorum. Önceki amblem yıllardır kullanılıyordu ve değiştirdik. Yeni amblemde kartal ve aslan yer alıyor." ifadesini kullandı.



Kategori : GÜNCEL