Bereket konvoyu Bosnada

Bereket konvoyu Bosnada
Bayrampaşa Belediyesinin Bereket Konvoyu Bosna Hersek ülkesinde coşkuyla karşılandı.Abone ol

Ramazan’ı Ilıdca’da karşılayan Bereket Konvoyu Mostar ve Travnik halklarına da iftar ve kültür sofrası açtı. Bosna-Hersek yolculuğunu tamamlayan Bereket Konvoyu ikinci ülke durağı olan Sırbistan’a doğru yola çıktı.

Balkanlar’da iftar ve kültür sofrası açmak üzere yola çıkan Bereket Konvoyu’nun ilk durağı Bosna-Hersek ülkesi oldu.

Bosna-Hersek’in başkenti Sarajevo’nun bir il wyoming seo çesi olan Ilıdca kasabasında ramazanı karşılayan Bereket Konvoyu, Neratva nehrinin kıyısında tarihi Mostar Köprüsünün ayağının dibinde açtığı iftar ve kültür sofralarından sonra Travnikliler ile bir araya geldi.

“Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganıyla yola çıkan Bereket Kovoyu’nun, Ramazan ayı süresince Balkanlar’ı bir uçtan bir uca dolaşacağını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya dan oluşan 8 Balkan ülkesinin 21 ayrı şehrinde kardeşlerimizle bir araya geleceğiz dedi.

BALKANLAR’DA RAMAZAN COŞKUSU…

Bereket Konvoyu konuşlandığı her durakta iki-üç bin kişiye iftar sofrası açtı. İftar öncesi sahne alan Tarihi Türk Müziği Topluluğu sevilen kasidelerle programı başlatırken top atışının ardından okunan ezanla yemekler yenildi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından sahne alan Türk Müziği Topluluğu bu defa Rumeli Türküleri, Boşnakça ilahiler ve yaptıkları sema gösterileri ile Bosna’nın sevilen sanatçılarından Elvira Rahiç konseriyle halkı coşturdu.

Bayrampaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kavurkacı’nın sorumluluğunda Bosna-Hersek yolcuğunu tamamlayan Bereket Konvoyunun şehrin ileri gelenleri de yalnız bırakmadı. Ilıdca’da Belediye Başkanı Amer Genanoviç, Mostar’da Belediye Başkanı, Müftü Seyit Efendi Sımaytiç, şehir konseyi başkanı Nurat Çoriç ve T.C.Mostar Başkonsolosu Turgut Kural iftara katıldı.



Kategori : GÜNCEL