Şehit yakınları iftarda buluştu

  • Ana Sayfa
  • Şehit yakınları iftarda buluştu
Şehit yakınları iftarda buluştu
Yozgat'ta, terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gaziler, valilik tarafından verilen iftar yemeğinde biraraya geldiler.Abone ol

Yozgat'ta, terörle mücadelede şehit olanların yakınları ve gaziler, valilik tarafından verilen iftar yemeğinde biraraya geldiler.

Yozgat merkez ve bağlı 13 ilçesinde ikamet eden toplam 220 şehit ailesi ve gazilerinin katıldığı Yozgat İl Özel İdaresi Salonu'ndaki iftar yemeğinde, Yozgat İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Engin Ünalan, Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, kaymakamlar ve ildeki diğer subaylar da hazır bulundu.

Yemek sonrasında bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, şehit yakın seo agency ları ve gazilerin devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, ''Benim makamım, valilik makamı, şehit ailelerimize açıktır. Garnizon komutanımız burada, onun da aynı şekilde size kapıları her zaman açık. Jandarma, emniyet ve valilik olarak şehit ailelerimizin bütün isteklerini karşılamak zorunda olduğumuzu biliyoruz'' dedi.

Çiçek, bunu yalnızca kendisinin söylemediğini, devletin en üst düzeyindeki cumhurbaşkanının, başbakanın, tüm komutanların da söylediğini ifade eederek, ''Biz sizlerle beraberiz. Sizlerin acısını ancak sizlerin yanınızda olduğumuzu hissettirerek gidermek istiyoruz. Çocuklarınızın eğitim öğretim ihtiyacı olabilir, insan hali olur ya hastalık olabilir, hastanede bir işiniz olabilir, olur ya başka bir kurumda işiniz olabilir, siz işinizi yaptıramazsanız bana gelin'' diye konuştu.

Kamu Kurumundaki görevlilerin şehit yakınları ve gazilerin hizmetinde olduğunun da altını çizen Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Her kim size yüzünü azdırıyorsa, gittiğinizde 'aman seninle mi uğraşacağım' diyorsa -ki zannetmiyorum ama- lütfen beni arayın hemen. Burada içiçeyiz, kaymakam arkadaşlarım, komutan arkadaşımız eşleriyle birlikte sizlerin içinizde, biz içiçeyiz. Buradakilerin dışında hangi kamu görevlisi sizin talebiniz olduğunda, haklı talebiniz olduğunda eğer size bir sıkıntı veriyorsa telefonum açık, açık kapım, bana bildirmeniz gerekiyor. Size yapılan, haketmediğiniz o muamele bana yapılmış olur, komutana yapılmış olur ve devletimin en üst makamlarındaki insanlara yapılmış olur.''

Çiçek, ''Diliyorum ki bundan sonra şehitlerimiz son olur. Dileğimiz odur ama bu vatanı yıkmak isteyenler için, bölmek isteyenler için hepimiz, yaşımız ve cinsiyetimiz neyse şehit olmaya hazırız. Biz Türk evladıyız ve bu şekilde bir zihniyetle annemiz bizi doğururken bu şekilde doğurmuştur. Baba, evladını yetiştirirken bu duygularla yetiştirmiştir. Bizim çocuklarımız hiçbir zaman 'bu vatana canımı feda etmem' demez.'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL