Böyle ölüm kahreder!

Böyle ölüm kahreder!
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde annesi tarafından emzirilen 2 aylık bebeğin boğularak öldüğü bildirildi. Abone ol

Yağcı köyünde Gülhan İ, 2 aylık oğlu Mustafa'yı emzirirken bebeği aniden fenalaştı. Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırılan bebek kurtarılamadı.

Yetkililer, bebeğin ilk belirlemelere göre boğulma sonucu hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını, ancak kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu belirleneceğini bildirdi.

YA SÜT NEFES BORUSUNA KAÇIYOR YA DA BEBEK NEFESSİZ KALIYOR
Bebeğin yanlış emzirilmesi sonucu meydana gelen bu olay ilk değil.  Bu yıl içinde Bursa'da 3 aylık bir bebeğin de annesini emdikten sonra aniden öldü. Casim ve Fatma Yücel çiftinin 3 ay önce dünyaya gelen çocukları Veysel Yücel, annesinin emzirerek karnını doyurmasının ardından hayatını kaybetti. Gelişim geriliği rahatsızlığı seo agency bulunan minik Veysel'in ölümü üzerine savcılık soruşturma başlattı. Yapılan otopside bebeğin gıda espilasyonu, yani nefes borusuna sük kaçması snucu öldüğü belirlendi.

MİNİK BERFİL'DE SÜTTEN BOĞULDU
Malatya'da da şubat ayında 1 aylık Berfil'in ölümüyle sonuçlanan olay Aşağıbağlar Mahallesi 2. Sokak'ta meydana geldi. 1 aylık Berfil Ö. adlı bebeğin, gece annesinin sütünü emerken boğularak öldüğü ileri sürüldü. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, bebeğin cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Polis anne M.Ö ve baba A.Ö.'nün ifadesini aldı. Başlatılan soruşturma sürüyor.

2 AYLIK BEBEK ANNESİNİ EMERKEN HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ
Yine bu yıl içinde Denizli'nin Babadağ ilçesinde bebeğini emzirirken uyuyakalan bir kadının, bebeğin havasız kalarak ölümüne sebep olduğu iddia edildi.
İlçeye bağlı Kelleci köyünde 2 aylık oğlu H.B.'yi emzirirken uyuyakalan G.B., bebeğin nefes almadığını farkedince Babadağ Sağlık Ocağı'na gitti. Burada yapılan muayenede, bebeğin öldüğü tespit edildi. Denizli Devlet Hastanesi'nde yapılan otopside ise bebeğin solunum yetmezliği sonucu öldüğü belirlendi. Anne G.B. gözaltına alındı.

BEBEĞİ EMZİRİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Bu tür acı olaylara sebebiyet vermemek için annelirin bebeklerini emzirirken oldukça dikkat etmeleri gerikiyor. İşte bebek emzirirken dikkat edilmesi gereken huhuslar:

*Bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizi yıkayın.Yeni kaynatılmlş ılık suya batırdığınız pamukla meme başlarınızı silin.Bebeğinizi mümkün olduğu kadar dik bir pozisyonda kucağınıza alın.Meme başınızı bebeğin yanağına değdirerek onun içgüdüsel olarak memenize yönelmesini sağlayın.Bebeğinizin meme başını çevresindeki koyu renkli kısımla (ayla) birlikte ağzına almasını sağlayın.Böylece bebek bu kısma dudaklarıyla bastırdıkça meme başından süt gelir.Sadece meme ucunu emerse yeterli süt alamıyacaktır. * Gaz sancılarını engellemek için hava yutmasını en aza indirmek gerekir.Bunun için emzirirken bebeğinizi mümkün olduğu kadar yere dik tutmaya çalışın.Gazını çıkarmak için başını omzunuza dayayıp yine dik bir pozisyonda sırtına hafif hafif vurmanız yeterli olacaktır.Bebeğiniz yuttuğu hava ile birlikte bir kısım sütü geri çıkartabilir.Bu nedenle omuzunuza önceden temiz bir peçete yada mendil koymalısınız.Bu işlem 15-20 dakika sürmelidir. *Bebeğinizi yan yatırmaya özen gösterin.Bu bebeğinizin çıkaracağı süt veya tükürük salgısının nefes borusuna kaçmasını engelleyecektir.



Kategori : GÜNCEL