Kuraklık elektriği vurdu

Kuraklık elektriği vurdu
Denizli'nin Güney ilçesindeki Adıgüzeller ve Cindere barajlarında su azlığı nedeniyle elektrik üretilemediği bildirildi. Abone ol

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Adıgüzeller ve Cindere barajlarındaki su seviyelerinin arzu edilen düzeyde olmadığını söyledi.

Özellikle Adıgüzeller Barajı'nda suyun çok diplerde olduğunu, bu nedenle elektrik üretimine ara verildiğini belirten Erkmen, su belirli bir seviyeye ulaşama tennessee seo dığı için elektrik üretiminin yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Vali Erkmen, barajın ''ölü bölgelerinden'' arazilerin sulanması amacıyla ''su salımının da yapılmak zorunda'' olduğunu anlattı. Belirli bir program dahilinde yazın sulama yapılması gereken yerlere su ulaştırabilmek için bunun uygulandığını anlatan Erkmen, şöyle dedi:

''Adıgüzeller Barajı'ndaki suyun, Cindere Barajı'nda tekrar değerlendirilip enerjiye çevrildikten sonra sulama işlemlerine verilmesi için de bir çalışma yürütüyoruz. Cindere Barajı'nda üretim binası inşa halindedir. Kanal ihalesini de bu ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Cindere Barajı, bu işlemlerin tamamlanmasının ardından tam olarak hizmete girecek. Önümüzdeki günlerde, kışın yağacak kar ve yağmur ile bu barajların dolması en büyük arzumuz, temennimizdir. Mevcut suyun da en iyi şekilde tasarruflu olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. İçme ve tarımsal alanda kullandığımız suyun israfının önüne geçilmesi lazım. Önümüzdeki süreçte özellikle Akbaş Barajı'nın yatırım programına alınmasını, içme suyu konusunda Denizli'nin bir sıkıntı yaşamamasını, gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, gerekse Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na arz ettik.''



Kategori : GÜNCEL