Dolar daha ne kadar yükselir

Dolar daha ne kadar yükselir
Döviz piyasası hareketlendi. Dolar 1.24 YTL'ye ulaştı. Hızlı artışın nedeni ne? Dolar daha ne kadar yükselecek? İşte gelişmeler; Abone olUzun bir aradan sonra diğer para birimleri karşısında yükselişe geçen dolar, euro karşısında 1.4291 ile yaklaşık son bir yılın zirvesini görürken, iç piyasada da 1.24'ün üzerine çıktı. Kasım ayına kadar da yükseliş sürebilir.

Dolardaki bu yükseliş, petrol fiyatlarını hızla aşağı çekiyor. Sadece petrol değil bir new york seo çok emtia fiyatı dolardaki yükselişten olumsuz etkileniyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR

Dolardaki bu yükselişin nedeni Amerika'daki seçimler... Uzmarlar her seçim öncesi olduğu gibi ABD’de yaklaşan seçimler öncesinde dolarda yükseliş yaşandığını belirtiyor. Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerine kadar da doların güçlenmeye devam edeceği belirtiliyor.

Uluslararası piyasalarda doları yükselten diğer nedenler ise Avrupa ekonomilerindeki bozulma, resesyon tartışmalarının ABD'den Avrupa'ya kayması, büyümeye yönelik tedirginlikler, Avrupa'daki faiz indirim beklentileri ve FED'in olası faiz artışı olarak sıralanıyor.

1.25 YTL KRİTİK SEVİYE

Uzmanlar, dolar için kısa vadede 1,25 YTL'nin önemli olduğunu dile getiriyorlar. Doların nerede duracağını söylemek ise şu an için mümkün görünmüyor. Geniş hareket marjları olacağı tahmin ediliyor.

DÜNYA BORSALARI SALLANIYOR

Sadece dövizde değil, piyasalarda da işler karışık. Borsalar, dünya ekonomisinin yavaşlayacağı kaygısı ile sarsılıyor.

Asya'da Japon borsasında Nikkei endeksi 361,54 puan yani neredeyse %3 oranında düştü. Singapur, Avustralya, Çin ve Hindistan piyasalarında da %2'yi aşan düşüşler görüldü.

Amerikan ekonomisinden sonra euro bölgesinde de büyümenin yavaşladığı haberleri dün New York borsasında çalkantılara yol açmış, Dow Jones endeksi %3 düşmüştü.



Kategori : EKONOMİ