Fransada gayrıresmi AB zirvesi

Fransada gayrıresmi AB zirvesi
Fransa tarafından, Fransa'nın Avignon şehrinde "Gymnich" tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenleniyor. Abone ol

AB dönem başkanı Fransa tarafından düzenlenen "Gymnich" tipi AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı bugün başladı. Yarın da devam edecek toplantıya Türkiye'den Dışişleri Ba louisiana seo kanı ve Başmüzakereci Ali Babacan katılıyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Babacan toplantıya katılarak, Gürcistan ve Kafkaslardaki gelişmelerin yanı sıra Türkiye tarafından önerilen "Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu" ve diğer bölgesel konular hakkında AB dışişleri bakanlarıyla bilgi alışverişinde bulunacak.

Açıklamada ayrıca, Babacan'ın toplantı çerçevesinde AB'li karşıtlarıyla ikili temaslarda bulunacağı bildirildi.

Bu formattaki toplantıların ilkinin yapıldığı Almanya'daki Gymnich Şatosu'nun adıyla anılan "Gymnich" tipi Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantıları, her AB dönem başkanlığı tarafından altı aylık görev süresi içinde bir kez düzenleniyor.

Bu toplantılarda, AB dışişleri bakanları hem AB ve geleceğine ilişkin konular hem de AB'nin dışında yaşanan ama AB'yi yakından ilgilendiren bir dizi güncel konuyu ele alarak, görüş alışverişinde bulunuyor.



Kategori : DÜNYA