Hastanede ders başı

Hastanede ders başı
Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde ilköğretim öğrencileri yeni öğretim yılına hastanede başladı.Abone ol

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesinde yataklı tedavi gören ilköğretim öğrencileri, yeni eğitim-öğretim yılına hastanede bulunan okulda başladı.

Hastane bünyesinde yer alan İnge Beyhan Amaçer İlköğretim Okulunda 12 öğre virginia seo nci ders başı yaparken, çocuklar, diğer öğrenciler gibi okula başlamanın sevincini yaşadı.

Okulun müdür yetkili öğretmeni Akgül Akbulut, okulda, başta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Hematoloji-Onkoloji ve Çocuk Enfeksiyon bölümleri olmak üzere, diğer kliniklerde yataklı tedavi gören çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Okulda eğitimin ''sınıf ortamına gelebilen ve ''yatak başında'' olmak üzere iki kısımda yapıldığını belirten Akbulut, şöyle söyledi:

''Hastanede 10 günden fazla yatarak tedavi gören çocukların, normal eğitimlerinden geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı çerçevesinde normal okullarda hangi ünite işleniyorsa, burada çocuklara o konuyu anlatıyoruz. Amacımız çocuklar okullarından ayrı kaldıkları sürede, derslerinden uzaklaşmasınlar, arkadaşlarından geri kalmasınlar. Burada verdiğimiz eğitim sayesinde çocuklar okullarına döndüklerinde herhangi bir sorun yaşamıyor. Okulumuza gelen öğrencilerle ben ve bir öğretmen arkadaşım birebir ilgileniyor.''




Kategori : GÜNCEL