ABD insansız uçakla vurdu

ABD insansız uçakla vurdu
Pakistan'da, pilotsuz ABD uçaklarının füze ateşinde ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği bildirildi.Abone olPakistan'da, pilotsuz ABD uçaklarının füze ateşinde ölenlerin sayısının 24'e yükseldiği bildirildi.

Görgü tanıkları ve istihbarat yetkilileri, Kuzey Veziristan'ın Miranşah kenti yakınında eski Taliban komutanı Celaleddin Hakkani tarafından kurulan bir medrese ve evin bulunduğu bölgeyi hedef alan füze saldırısında 10 milita avukat seo n, Hakkani'nin eşlerinden biri, baldızı, kızkardeşi, 2 yeğeni, 8 torunu ve bir akrabası dahil olmak üzere 24 kişinin öldüğünü söylediler.

Saldırıda, Hakkani'nin damadının yaralandığı belirtilirken, doktorlar, çoğu kadın ve çocuk yaralı 15 ila 20 kişinin, Miranşah'daki hastanede tedavi altına alındığını bildirdiler.

Üst düzey bir istihbarat yetkilisi, ölen militanların Pakistanlı ve Afgan olduğunu söylerken, bölge sakinleri, ölen militanlardan 5'inin El Kaide'ye üye ve bunlardan 3'ünün Arap olduğunu kaydettiler.

Hakkani'nin oğullarından biri, Reuters'a yaptığı açıklamada, Celaleddin Hakkani'nin, saldırı sırasında Afganistan'da olduğunu dile getirdi.

Afganistan'da, 1970 ve 1980'lerde Sovyet işgaline karşı yürütülen savaşın gazisi olan Celaleddin Hakkani'nin, El Kaide lideri Usame Bin Ladin ile bağları 1980'lerin sonuna dayanıyor.

Hakkani'nin, Pakistan Gizli Servisi (ISI) ile yakın bağları olduğu biliniyor. New York Times gazetesi, geçen temmuz ayında, Amerikan Merkezi Haberalma Örgütü'nün, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'ye, ISI'nın Hakkani ile ilişkisini ve ISI'nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 7 Temmuz'da yaklaşık 60 kişinin ölümüne yol açan Hindistan Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısıyla bağlantısını gösteren kanıtlar sunduğunu yazmıştı


Kategori : DÜNYA