Ahu ile bir Ramazan masalı

Ahu ile bir Ramazan masalı
Bir İstanbul Masalı ve Şöhret adlı dizilerin beğenilen oyuncusu Ahu Türkpençe, Ramazan ayını nasıl geçiriyor?Abone ol

Bir İstanbul Masalı ve Şöhret adlı dizilerin beğenilen oyuncusu Ahu Türkpençe Ramazan ile ilgili düşüncelerini Bugün okuyucularıyla paylaştı.

Çocukluğunuzun Ramazanları nasıldı? Oruç tutuyor muydunuz? Çocukken bu özel ayda etkileyen şeyler nelerdi? Anınız var mı?

Çok eğlenceliydi, özellikle ailecek sahura kalkmak benim için sanki bir oyundu. Ne kadar uykum olursa olsun kalkmak ve ailenin diğer fertleriyle beraber masaya oturmak isterdim. O saatte yenen yemek ve yapılan sohbetin tadı bir başka olurdu.

Ramazan ayını nasıl geçirirsin montana seo iz, çalışmalarınızı sürdürür müsünüz? İşlerinize ara mı verirsiniz? Ya da özel olarak yaptığınız bir şey var mı?

Artık çocukluk dönemimiz geçtiği ve büyüdüğümüz için; herkes gibi ben de çalışmak zorundayım. Çocukken sahip olduğumuz lükslere büyüdüğümüzde sahip olamıyoruz ne yazık ki, o yüzden İşime ara vermek gibi bir şansım olmuyor, ve diğer mesleklerden farklı olarak dizi setleri sabah saat 8:00- ertesi sabah saat 02:00 gibi bittiği için düzenli oruç tutamıyorum. Özel olarak yaptığım bir şey yok. Çalışmadığım bir günü kollayıp, o gün arkadaşlarımı iftara almaya çalışıyorum.

Her yıl düzenli olarak oruç tutar mısınız?

Çalışma tempomdan dolayı hayır maalesef düzenli tutamıyorum.

Sahura kalkıyor musunuz?

Oruç tuttuğum günler mutlaka kalkıyorum. Sahurun ayrı bir büyüsü var benim için, sanırım eski zamanları hatırlattığı için.

Ramazan için özel bir alışveriş yaptınız mı?

Bol bol meyve alırım.

Ramazan ile birlikte çarşı pazarda fiyatların yükselmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Ramazan fırsatçıları bulunduğuna inanıyor musunuz?

Hem öyle hem de değil. Esnaf da ne yapacağını şaşırdı artık, tabi ki ramazanı fırsat bilip biraz daha fazla kazanmaya çalışmaları çok doğal; hele hele her gün bir dükkanın daha kapandığı bu günlerde! Şartlar böyle olunca onları da suçlayamıyor insan. Esnaf da bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor aslında. Yani sorunu kökten çözmek gerek, tabi bu da devletin işi.

Ramazan ayının simgelerinden davulcularla aranız nasıl, mahallenizde Ramazan davulcusu var mı? Onlara bahşiş veriyor musunuz?

Daha yeni taşındım, o yüzden burada davulcu var mı bilmiyorum. Ama varsa sahurda duyarız zaten. Evet bahşiş veriyorum.

Biliyorsunuz bir de iftar saatlerinde top atılır. Siz de buna şahit oldunuz mu?

Evet, gayet net duyuluyor.

Sizce Ramazan ayı bazılarının söylediği gibi kilo vermek veya almak için en ideal ay mıdır?

Kilo vermek için değil ama, yanlış ve çok yerseniz kilo almak için olabilir.



Kategori : MAGAZİN