Kartal belediyesinde mutlu son

Kartal belediyesinde mutlu son
Kartal Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye 320 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri mutlu sona ulaştı.Abone ol

Kartal Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na üye 320 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri mutlu sona ulaştı. Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve DİSK Genel İş Sendikası Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir’in imzaladığı iki yıl süreli sözleşmeye göre işçi ücretlerine, birinci yıl için %13, ikinci yılda da enflasyon oranında artış yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın her yıl belediye çalışanlarına verdiği iftar yemeği öncesi düzenlenen törenle, 2010 yılı Mart ayına kadar geçerli olacak toplu iş en hızlı seo sözleşmesi işçi ve işveren yetkililerince imza altına alındı. Belediye işçilerinin de katıldığı imza töreninden sonra bir konuşma yapan Başkan Arif Dağlar, rahmet ve bereket ayı Ramazan’da birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının en üst seviyeye çıktığı bir dönemde, belediyeler geneline bakıldığında en iyi sözleşmenin Kartal Belediyesi’nce ortaya konulmasından büyük mutluluk duyduğunu, işçi-işveren dayanışmasının güzel bir örneğinin sergilenmesinden dolayı işçi temsilcilerine, sendika yöneticilerine ve özveriyle çalışarak Kartal’ın, İstanbul’un Yeni Merkezi olma hedefini gerçekleştirmede büyük emek sarfeden çalışanlara teşekkür ederek sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu. DİSK Genel İş Sendikası Anadolu Yakası Bölge Başkanı Veysel Demir de yaptığı konuşmada, 1994 yılından beri sendikaların içinde yer aldığını ve o tarihten beri ilk defa belediye işçilerinin yüzünün güldüğünü görmekten büyük memnuniyet duyduğunu, bu memnuniyetin sağlanmasında gerek başta Belediye Başkanı Arif Dağlar olmak üzere, belediye yönetimine gösterdikleri anlayış ve çabadan dolayı, gerekse temsilci arkadaşlarına ve dayanışmada kendilerini yalnız bırakmayan işçi arkadaşlarına teşekkür ederek, hayırlı bir ay olan Ramazan ayının bereketiyle her iki kesim için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından restaurant önünde davul zurna eşliğinde işçilerle kol kola giren belediye başkanı Arif Dağlar, başkan yardımcıları, sendika yöneticileri ve temsilciler hep birlikte halay çekerek sözleşme sevincine ortak oldular. Törenin ardından başkan ve heyet, belediyenin tüm çalışanlarının katıldığı geleneksel iftar yemeği için salona geçtiler. Katılımın tam olduğu ve yüzlerce belediye ve bağlı birimlerden çalışanların katıldığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Dağlar, “Kartalite ailesi, Ramazan’ınız mübarek olsun, hoşgeldiniz” diyerek başladığı konuşmasında dostluk, dayanışma ve birlik mesajı içeren bir konuşma yaptı. Yemek, başkanın masaları dolaşarak çalışanların hatırını sorup sohbet etmesinin ardından sona erdi.



Kategori : GÜNCEL