TİMin yeni başkanı seçildi

TİMin yeni başkanı seçildi
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde bugün seçim vardı. Oğuz Satıcı dönemi bitti. Bakın yeni TİM başkanı kim?Abone ol

Türkiye İhracatçılar Meclisi üçüncü başkanını seçti. 2001 yılından bu yana TİM Başkanı olan Oğuz Satıcı, bayrağı Mehmet Büyükekşi'ye devredecek.

TİM başkanlığı için Büyükekşi'nin yanında Adnan Dalgakıran, İsmail Gülle ve Ali Kahyaoğlu da aday olmuştu.

Bu sabah başlayan seçiğm sürecinde ilk önce Ali Kahyaoğlu Genel Kurul'da Adnan Dalgakıran oklahoma seo lehine adaylıktan çekildi ve aday sayısı üçe indi.

125'E KARŞI 201 OYLA SEÇİLDİ

Tekstilcilerin başkanı olan İsmail Gülle de aday olmak için gerekli olan İcra Komitesi üyeliğine seçilemeyince TİM Başkanlığı için şansını yitirdi ve aday sayısı ikiye düştü.

Bu iki aday arasında yapılan seçimde Mehmet Büyükekşi 201 delegenin oyunu, Adnan Dalgakıran ise 125 delegenin oyunu aldı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

1961 Gaziantep doğumlu MEHMET BÜYÜKEKŞİ, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okudu. Ziylan Taban şirketinde genel müdür olarak başladığı iş yaşamı, askere gitmeden kurduğu Ziylan Ayakkabı’yla sürüyor. Polaris, Flogard, Kinetix gibi markaları var.

200 milyon dolar cirosu olan 12 şirketli Ziylan Grubu, 41 ülkeye 15 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Büyükekşi, halen TİM başkanvekili, İSO üyesi, Türk Eximbank ve THY’de Yönetim Kurulu üyesi.

KAZANAN İHRACATÇILAR OLACAK

TİM'in yeni Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuşmasında genel kurul katılımcılarına teşekkür ederek, bu göreve layık olmaya çalışacağını söyledi.

Başkanlık için yarışan diğer adayları da tebrik eden Büyükekşi, "Kazanan ihracatçılar ve Türkiye olsun. Hep birlikte Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Büyükekşi, bütün illerden gelen katılımcılara da teşekkürlerini ileterek, ramazandan sonra kendilerini tek tek ziyaret edeceklerini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL