Googleın yeni sürprizi

Googleın yeni sürprizi
Her gün başka yeni bir sürpriz ile karşımıza çıkan Google'ın bakın bugünkü sürprizi ne..Abone ol

Geçtiğimiz Pazar günü 10. yaşını kutlayan Google, kurulduğu yıldan bu yana oldukça fazla yol kat etti. Sadece arama motoru olmanın ötesinde kullanıcılarına birçok servisi bir arada sunan Google, bildiğiniz gibi son olarak da Chrome ile tarayıcı pazarına el atmış ve gazeteleri taramaya başlamıştı.

Bununla da yetinmeyen ve her geçen gün bizi şaşırtmaya dev arka kapı seo am eden Google, şimdi de oyun pazarına el atıyor. Aslında bu habere eminiz birçoğunuz şaşırmadınız; zira Google yeni pazarlara girmek konusunda oldukça girişken bir şirket.

Aslında Google'ın finansal durumu düşünüldüğünde, bu dev şirketin birden fazla oyun geliştirme şirketini zorlanmadan satın alabileceği ortada.

Eğer Google, oldukça başarılı olduğu AdSense'de olduğu gibi farklı bir tarz geliştirirse, bu dev şirket oyunlardan fazlasıyla gelir elde edebilir.

Diğer bir deyişle, oyunları yayınlayıp satışa çıkarması ihtimal dahilinde olan Google, bunun yanında reklam fonlu farklı bir model deneyerek de bu pazarda yoluna devam edebilir.

Bunun yanında Forbes'un dikkat çektiği bir başka önemli nokta ise Google'ın aslında oyunlardan hiçbir zaman uzakta olmaması. Örneğin, Google Earth servisini kullanan bir uçuş similatörü, akla oldukça yatkın geliyor. Google Maps'in street view servisi de buna örnek olarak gösterilebilir.

Google, aslında bir süredir bu konuda çalışmalarını sürdürüyordu. Özellikle EA ve Valve'ın satışlarında gösterdiği başarıları dikkatle inceleyen ve kendince gerekli notları çıkaran Google, pazarın büyüklüğünden ziyade hızlı büyüme potansiyeli olduğunu fark etti.

Anlaşılacağı üzere, Google 18 milyar dolarlık video oyun endüstrisine girmek üzere. Asıl soru ise şu: Google, bundan sonra ne yapacak?





Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ