Fatih belediyesine kardeş kent

Fatih belediyesine kardeş kent
Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Müller ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kardeş şehir için düğmeye bastı.Abone ol

Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kardeş şehir olabilmek için çalışmalar başlattı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk Alman Sağlık Vakfı’nın davetlisi olarak gittiği Wiesbaden’de Anakent Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller ile görüşerek kardeş şehir olmak iç wyoming seo in çalışma başlattı.

Mustafa Demir, Wiesbaden ziyaretinde Müller ile Anakent Belediye Binası'nda bir araya geldi. CDU'nin Hessen yönetim kurulu üyesi Dr. Yaşar Bilgin'in de hazır bulunduğu “Kardeş şehir” görüşmesinde yakın bir tarihte bir komisyon kurulma kararı alındı. İki bölge arasında büyük benzerlikler olduğunu belirten yetkililer, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Wiesbaden Anakent Belediye Başkanı Dr. Helmut Müller, daha önce İstanbul’a gittiğini ve karşılaştığı manzaraya hayran kaldığını belirtirken “Fatih’ten çok etkilendim” dedi. Wiesbaden'de çok sayıda Türk kökenli insan yaşadığına dikkat çeken Alman yetkililer, “Fatih'te de birçok bölgeden göç eden insanın yaşadığını biliyoruz. Fatih ayrıca birçok dinin bir araya geldiği bir yer. Tarihi bir bölge. Bu nedenle kardeş şehir olma kararı alındı” dediler.

Demir, Türk Alman Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen iftara da katıldı.

Ziyareti sırasında Wiesbaden Mainz Eyalet Meclisi’nde CDU Rheinland Pfalz Eyalet Meclis Grubu Başkanı Christian Baldauf, Yabancılar Komitesi Başkanı Salih Doğan ile bir araya gelen Demir ayrıca, Belediye Meclisi’ndeki koalisyon ortakları CDU (Hıristiyan Demokrat Parti) FDP (Liberal Parti) ve Die Gruene (Yeşiller) grubu yöneticileriyle görüştü.
Demir, Wiesbaden ziyareti sırasında Türk-Alman Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğine de katıldı.



Kategori : GÜNCEL