Hakkaride öğretmen sıkıntısı

  • Ana Sayfa
  • Hakkaride öğretmen sıkıntısı
Hakkaride öğretmen sıkıntısı
Okullar açıldı açılmasına ama Yüksekova'da hala ders başı yapamayan öğrenciler var.Abone olHakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dibekli Köyü İlköğretim Okulundaki öğrenciler, öğretmenlerinin olmaması nedeniyle ders başı yapamıyor.

Dibekli Köyü Muhtarı Alaattin Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy okulunda bu new york seo yıl öğretmen olmadığı için köydeki 40 öğrencinin ders başı yapamadığını söyledi.

Köy okulunun bakımsız ve yıkılmak üzere olduğunu belirten Çınar, okulun fiziki yetersizliğine rağmen geçmiş yıllarda eğitimin aksamadığını, ancak bu yıl köyün öğretmensiz kalmasıyla çocukların okula gidip boş döndüğünü kaydetti.

Çınar, köydeki öğretmen sorununun çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Yeni eğitim öğretim yılı açıldığı günden itibaren, her gün öğretmen geleceği umuduyla okula giden öğrenciler ise bir süre sınıflarında bekledikten sonra evlerine geri dönüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Dibekli Köyü İlköğretim Okulundaki öğretmenin tayinle köyden ayrıldığını belirtti.

Yetkililer, ildeki bazı okullarda, onarım çalışmalarının geç başlaması ve atanan öğretmenlerin görev yerlerine gelmemesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade ederek, öğretmen açığının kapatılmasında vekil öğretmenlerden faydalanılacağını söylediler.

Kategori : GÜNCEL